Dzirkstele.lv ARHĪVS

Bažas par cietsirdību pret kaķi

Diāna Odumiņa

2011. gada 13. septembris 15:00

1443
Bažas par cietsirdību pret kaķi

"Vai par cietsirdību pret kaķi nav jāsoda? Ir aizdomas, ka kaimiņi tīšām manu kaķenīti ieslodzīja šķūnī, lai tā tur mokās bez ēdiena un dzēriena," vēstulē "Dzirkstelei" raksta kāda gulbeniete, kura esot pensijas vecumā un īrējot dzīvokli privātmājā. Laimīgā kārtā saimniece uzminējusi, kur viņas kaķis pazudis un pašas spēkiem to atbrīvojusi.

Pārtikas un veterinārā dienesta Austrumvidzemes pārvaldes vadītāja Indra Tomiņa "Dzirkstelei" saka, ka kaķa saimniecei vajadzēja zvanīt uz viņas vadīto pārvaldi pa tālruni 64471105 darba laikā un pastāstīt par šo situāciju.  

"Ja informācija ir anonīma, neko nevaram palīdzēt. Vajag zvanīt vai nākt uz pārvaldi, pasakot savu vārdu, uzvārdu un adresi, tad mēs varam izbraukt pārbaudē. Katrs gadījums ir jāizvērtē. Taču, tiklīdz ir runa par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, mēs uz to reaģējam," saka I.Tomiņa.

 

Pārvalde šādu informāciju no iedzīvotājiem saņem un ir pateicīga katram aktīvam cilvēkam, kurš nav vienaldzīgs, ja dzīvniekiem tiek nodarītas ciešanas. Aktīvs palīgs pārvaldei esot gulbenietis Sergejs Mollers.