Dzirkstele.lv ARHĪVS

Vai galda tenisam novadā ir nākotne?

Jāzeps Odumiņš

2013. gada 17. decembris 16:42

363
Vai galda tenisam novadā ir nākotne?

Daukstu pagasta Staros ir beidzies kārtējais, ikgadējais Jura Kravaļa piemiņai veltītais sacensību seriāls galda tenisā. Tās nebija vienīgās aktivitātes šogad šajā sporta veidā Gulbenes novadā. Staros katru nedēļu ir notikušas vietējās sacensības. Tika organizētai novada sportistu izbraukumi dalībai galda tenisa mačos Alojā, Alūksnē un Rēzeknē. Šā gada starti vēl nav galā. Piemēram, 21.decembrī novada galda tenisisti plāno doties uz sacensībām Rēzeknē.


Pirmo reizi Latvijas atjaunotajā brīvvalstī tautas sporta kustībā īpaša uzmanība pievērsta arī galda tenisam. Sacensības turpināsies līdz pat aprīlim. Ir paredzētas zonālās sacensības Alojā, Preiļos, Liepājā un Salaspilī. 8.decembrī šādās sacensībās Alojā gulbeniešu komanda izcīnīja otro vietu, pārspējot Jūrmalas, Olaines un Kuldīgas komandas un zaudējot Bauskas komandai. Nākamā sacensību kārta notiks Preiļos. Gulbeniešu dalībai šajā sacensību seriālā atbalstu sniedz SIA “Konto” ar tā vadītāju Agri Kori priekšgalā.


Gulbenes novadā kungu konkurencē galda teniss ir kļuvis samērā iecienīts un ir arī pietiekami daudz iespēju savstarpēji sacensties un katram pilnveidot savu sportisko formu. Vēlētos arī lielāku interesi par šo sporta veidu no dāmu puses. Šogad novadā ir bijušas tikai trīs tādas sacensības, kur galda tenisā spēkiem mērojušās arī dāmas: Gulbenes sporta centra organizētais turnīrs; Jura Šabraka piemiņas sacensības Druvienā; pašvaldības spartakiāde Staros. Žēl, ka daiļā dzimuma pārstāvju meistarības līmenis galda tenisā diemžēl palicis nemainīgā līmenī.


Ceru, ka 2014.gadā Daukstu pagasta Staros joprojām regulāri notiks gan treniņi, gan sacensības galda tenisā. Tradīcijas ir jāsaglabā! Jāuztur arī šā sporta veida popularitāte novadā.