Dzirkstele.lv ARHĪVS

Rallijs: “Sarmā” būs gan ierastie, gan arī jauni ātrumposmi

Evita Brokāne

2014. gada 5. februāris 09:00

478
Rallijs: “Sarmā” būs gan ierastie, gan arī jauni ātrumposmi

Jau pēc nepilna mēneša – 22. un 23.februārī - mūsu un Apes novada ceļos atkal notiks tradicionālais rallijs “Sarma”, kas kā allaž pulcēs gan pašmāju autosportistus, gan arī interesentus no visas Latvijas un arī kaimiņzemēm.

Rallijs “Sarma 2014” būs Latvijas rallija čempionāta 3.posms, Latvijas rallijsprinta čempionāta 2.posms, kā arī Igaunijas rallija čempionāta 2.posms.


Rallija pirmajā dienā visi autosporta līdzjutēji un atbalstītāji tiks aicināti uz Apes novadu, jo pirmās dienas ātrumposmus sportisti veiks šīs puses ceļos. Pirmās dienas starts tiks dots 22.februārī pulksten 15.30 pie Apes novada domes, pēc kā sportisti divas reizes izbrauks pa diviem ātrumposmiem. Pirmajā reizē šie ātrumposmi tiks braukti vēl pa gaismu, bet otrajā reizē būs jau jārēķinās ar tumsu.


Nākamajā dienā, 23.februārī, sacensības turpināsies Gulbenes novadā. Rallija trases ies pa Jaungulbenes, Daukstu, Beļavas un Stāmerienas pagastiem. Mūsu novadā sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi – divas reizes jāizbrauc trīs ātrumposmi.


Rallija sacensību vadītājs Jānis Sniedzāns stāsta, ka sacensību pirmajā dienā pirmais ātrumposms ir veidots no iepriekšējā gada ātrumposma, taču šādā veidā šis ātrumposms iepriekš nav braukts, savukārt otrajā ātrumposmā daļa trases būs jauna, bet otra daļa – jau zināma. Arī Gulbenes novadā sportisti izbrauks gan jau labi zināmus ātrumposmus, gan arī izmēģinās spēkus jaunā ātrumposmā, kas gan ir veidots uz kāda iepriekš braukta ātrumposma bāzes.


Sacensību organizatori cer, ka cīņas trasēs būs interesantas gan sportistiem, gan arī skatītājiem.


Kopējais rallija garums būs apmēram 340,73 kilometri, kopējais papildsacensību garums – apmēram 125,16 kilometri. Garākais ātrumposms būs 9. un 10.ātrumposms, kas būs nedaudz vairāk kā 18 kilometrus garš, savukārt īsākais – 1. un 3.ātrumposms, kas būs nedaudz vairāk kā 9 kilometrus garš.


Šobrīd jau ir sākusies dalībnieku pieteikumu pieņemšana un pirmie dalībnieki savu dalību jau ir pieteikuši. Pēc organizatoru aplēsēm, rallijā varētu startēt vismaz 80 līdz 90 ekipāžas.


Rallija noslēgums un apbalvošana notiks 23.februārī pulksten 19.30 Vecgulbenes muižā.


Visa informācija par ralliju “Sarma 2014” un visi ar to saistītie dokumenti būs pieejami mājaslapā “www.autorally.lv”. Tuvojoties sacensību dienai, arī “Dzirkstelē” tiks publicēta sīkāka informācija par rallija norisi.