Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Vienotībai” Vidzemē pirmais – Valdis Dombrovskis

Diāna Odumiņa

2011. gada 12. augusts 08:01

2830
“Vienotībai” Vidzemē pirmais – Valdis Dombrovskis

Andis Caunītis vēlas aktīvi iesaistīties gan valsts, gan vietējā politikā
Otrdien savu 115 deputātu kandidātu sarakstu Centrālajai vēlēšanu komisijai iesniegusi partija "Vienotība". Aiz "Saskaņas centra" tā ir otrā, kas pasteigusies kandidēt 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās. Līdz ar to šīm vēlēšanām pieteikts jau otrais kandidāts no Gulbenes novada. Tas ir Andis Caunītis no Daukstu pagasta - joprojām esošais 10.Saeimas deputāts un bijušais Gulbenes novada domes deputāts. Šoreiz viņš "Vienotības" Vidzemes sarakstā ir 12., tas ir krietni augstāk nekā 10.Seimas vēlēšanās, kad viņš "Vienotības" sarakstā bija 26.

Sarakstā - arī novadnieces dēls "Vienotības" izvirzītajā Saeimas kandidātu Vidzemes sarakstā priekšgalā ir šobrīdējais valsts premjers Valdis Dombrovskis, otrais numurs ir pašreizējam aizsardzības ministram Artim Pabrikam, trešais - rīdziniecei, 10.Saeimas deputātei Ilmai Čepānei. Centrālās vēlēšanu komisijas interneta mājas lapā par šo kandidāti lasāma informācija, ka viņai ir 121 731,16 eiro parādsaistības. Arī A.Pabrikam ir parādsaistības 27 204,35 eiro apmērā. A.Caunīša parādsaistību summa ir 33 721,17 eiro. Savukārt V.Dombrovskis ir aizdevis 178 788,56 eiro.

 

"Vienotības" Vidzemes kandidātu sarakstā ir arī populārais šlāgerdziesmu izpildītājs, komponists, jūrmalnieks Harijs Ozols, kuru pazīstam arī kā mūsu novadnieces, izcilās aktrises Antras Liedskalniņas dēlu. Viņš kandidātu sarakstā ieņem 26.vietu. Lasāms, ka H.Ozolam ir 65 063 latus lielas parādsaistības.

 

"Vienotības" Vidzemes sarakstā ir divi Alūksnes puses pārstāvji, kā arī kandidāts no Madonas, viņi kandidē ar 15., 23. un 28.numuru.

 

A.Caunītis pakāpies krietni augstāk

Gulbenes novada pārstāvis A.Caunīts šajās Saeimas vēlēšanās "Vienotības" kandidātu sarakstā ir pakāpies par 14 vietām augstāk, salīdzinot ar iepriekšējām Saeimas vēlēšanām. Viņš pats "Dzirkstelei" saka, ka Saeimas vēlēšanās nav svarīgs kandidāta numurs sarakstā, jo vēlētāji paši ar savām "plus" vai "mīnus" zīmēm sanumurē kandidātus. Viņš nemaz neesot cerējis, ka 10.Saeimā paliks līdz tās galam, jo, kā zināms, tur iekļuva tikai uz laiku, kamēr cits kandidāts strādāja Ministru kabinetā.

 

Viņš atzīst, ka Saeimā strādājis smagākajā laikā, kad bija jādomā, kā valstī izkļūt ārā no ekonomiskās krīzes bedres. Viņam žēl, ka varbūt Latvijas centieni ir nepietiekami novērtēti.

 

Sāp novada problēmas, grib risināt

A.Caunītis saka, ka viņš joprojām "deg par novada dzīvi". Viņš noteikti piedalīšoties nākamajās novada domes vēlēšanās. Viņam ļoti sāp Gulbenes slimnīcas situācija nepietiekamā finansējuma dēļ. Šajā sakarībā viņam ir savs viedoklis. Viņam joprojām neesot skaidrs, kāpēc veidot kopīgu slimnīcu apvienību netika uzaicināta Madonas slimnīca. Viņaprāt, apvienošanās ar to Gulbenes novadam būtu daudz veiksmīgāka un izdevīgāka nekā apvienošanās tikai ar Balvu slimnīcu.

 

A.Caunītis saka, ka par to spriež kā pacients, kuram pēdējā pusgadā nācies izmantot slimnīcu pakalpojumus un bija izdevība salīdzināt Gulbenes, Madonas, Valmieras un Rīgas slimnīcas. Nenormāla valstī esot sistēma, ka slimnīcu aparatūra patiesībā nepieder pašām slimnīcām. Faktiski aparatūra tiek nomāta.

 

 "Ja Gulbenē ir slimnīca, tad katrs šajā slimnīcā vēlas saņemt maksimāli kvalitatīvu augstākā līmeņa palīdzību. Lai to nodrošinātu diennakti visās jomās, vajag labus ārstus, kuriem ir jābūt noslogotiem. Ja tā nav, tad rodas zaudējumi," saka A.Caunītis.

 

Viņaprāt, Latvijas medicīnā kā tādā un tostarp arī Gulbenē daudz kas nav kārtībā.