Dzirkstele.lv ARHĪVS

Pieprasa atslēgt sabiedrisko tualeti

Diāna Odumiņa

2011. gada 13. maijs 14:59

2338
Pieprasa atslēgt sabiedrisko tualeti

"Kur Gulbenē mazturīgs iebraucējs no laukiem var nokārtot dabiskās vajadzības? Ne jau katrs var atļauties maksāt 15 santīmus, lai apmeklētu sabiedrisko tualeti blakus tirgum! Kāpēc ir aizslēgta sabiedriskā tualete Jaunatnes parkā?" "Dzirkstelei" klāstīja kāds saniknots laucinieks. Vīrietis uzsvēra, ka viņš pilsētā nekad neskrien nokārtoties krūmos. Ja vajadzība spiežot, dodoties uz labierīcībām Gulbenes novada domes telpās.

Gulbenes pilsētas pārvaldes vadītājs Osvalds Lucāns "Dzirkstelei" saka, ka šī ir problēma, par kuras risinājumu pilsētā ir jāgādā. Viņš apgalvo, ka šajās dienās tiks atslēgta sabiedriskā tualete Jaunatnes parkā, tā apmeklētājiem būs pieejama par brīvu tāpat kā līdz šim.

 

"Tualeti nevarējām darīt pieejamu uzreiz, jo tā pēc ziemas ir jāsakārto," saka O.Lucāns. Vienlaikus viņš kā pieņemamu variantu uzskata to, ja laucinieks Gulbenē "atrod izeju", atnākot uz tualeti pašvaldības administratīvajā ēkā. "Šeit mēs naudu par to neprasām," saka O.Lucāns.

 

Gulbenes novada domes Tehniskās nodaļas vadītājs Alvils Pētersons "Dzirkstelei" saka, ka Gulbenē nav iespējams visur izvietot sabiedriskās tualetes. Viņš atgādina, ka ir iespēja par brīvu šādu tualeti visu diennakti apmeklēt dzelzceļa stacijas teritorijā. A.Pētersons uzsver, ka arī novada domes telpās darba laikā neviena tualete nekad netiek slēgta ienācējiem no malas.

 

Gulbenē par brīvu tualetes telpas iespējams izmantot arī ēstuvēs. Tur gan labierīcības paredzētas tiem, kas izmanto arī ēdināšanas pakalpojumus.