Dzirkstele.lv ARHĪVS

Viltotais “Napoleons” ar ogām vai augļiem. Viegla, bet ļoti garda recepte!

Tamāra Ulase

2018. gada 1. jūnijs 00:00

2162
Viltotais “Napoleons” ar ogām vai augļiem. Viegla, bet ļoti garda recepte!

Piedāvājam kūku, kuru var variēt pēc saviem ieskatiem. Tā pārvērtīsies kā hameleons, ņemot vērā pildījumam izmantotās ogas vai augļus.


Nepieciešams

800 g kārtainās mīklas cepumu ‘’Austiņas’’.

Krēmam
1 l piena,
3 olas,
pusglāze cukura,
6 ēdamkarotes miltu,
150 g sviesta,
vaniļas cukurs,
ogas vai augļi.

Pagatavošana
Katliņā lej pienu, pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru un saputo. 

Iesijā miltus un izmaisa, lai nav kunkuļu. Liek uz uguns un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz sabiezē un sāk burbuļot. Kad krēms mazliet padzisis, pievieno sviestu un saputo.

Sāk veidot torti. 

“Austiņas” bagātīgi mērcē krēmā un liek kārtām tortes formā ar noņemamām malām (sanāk 5 kārtas). 

Vasaras variantā kārtām pa vidu var izkārtot zemeņu pusītes, ķiršus vai sacukurotus rabarberu gabaliņus. 

Pēc tam kūkas virsu un malas pārsmērē ar atlikušo krēmu un pārkaisa ar ‘’Austiņu’’ drupačām. 

Dekorē ar ogām vai augļiem un atstāj uz pāris stundām ievilkties.