Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ilzenē sacenšas sēņošanā

Līga Vīksna

2010. gada 23. augusts 17:56

1513
Ilzenē sacenšas sēņošanā

Alūksnes novada Ilzenē svētdien sēņošanas sacensībās pavisam tika salasīti 27,509 kilogrami dažādu sēņu.

„Bērzlapes, "podiņi", gailenes - šīs sēnes bija katra sēņotāja grozos. Visvairāk - bērzlapju, bet katrs atsevišķi lepojās ar saviem īpašajiem guvumiem, piemēram, arī baravikām," stāsta viena no sacensību organizatorēm Ina Rubene.  

Mērot sēnes "cepurītes" diametru, tika noteikts mazākās un lielākās sēnes īpašnieks. Lielākās bērzlapes cepurīte bija 19 centimetru diametrā, savukārt mazākā gailenīte - tikai 0,6 centimetri.


Vislielākais sēņu daudzums vienam cilvēkam bija 5,444 kilogrami. Savukārt komanda "Ejam bekot!" bija salasījusi kopā 14,084 kilogramus sēņu. Godalgas tika piešķirtas arī par komandas atraktīvāko noformējumu.

 

Sēņošanas sacensību rīkošanā ilzeniešiem jau ir pieredze - tās notika arī pirms diviem gadiem, kad bija ļoti bagātīgs sēņu gads. Organizatores neslēpj - cerēja, ka šoreiz sacensību dalībnieku skaits būs kuplāks.

 

„Varbūt kādam šķita par agru sacensību sākums - pulksten 6.00, bet sēņotājiem tomēr ir agri jāmostas, ja grib pirmie skaistākās sēnes salasīt," saka I.Rubene. Sacensību noslēgumā visi kopīgi mielojās ar siltu zupu.