Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kabaču laiks: cukini keksiņi

Tamāra Ulase

2018. gada 13. augusts 14:52

457
Kabaču laiks: cukini keksiņi

Lai arī valda karstums, dārzos briest gurķi, kabači, siltumnīcās – tomāti. Tas nozīmē,ka varam savu ēdienkarti papildināt ar pašu audzētiem dārzeņiem. Šoreiz ēdiena galvenais varonis ir zaļais cukini, kā arī tomāti un zaļumi.

Kabaču keksiņi


Nepieciešams:


Vispirms – keksiņu forma (6 gab.)


Eļļa formas iesmērēšanai


Mazs cukini


Četras olas


Desa vai šķiņķis, var būt arī kūpināta vai sutināta vistas gaļa


Tomāts


Sāls, pipari, “Anniņas” garšvielas (bez sāls)


Krievijas vai Holandes siers un majonēze


Gatavošana


Cukini sagriež garās sloksnītēs un izliek ieeļļotās keksiņu formās – gan apaļiski gar maliņām, gan saliek apakšā. Tad pildījumam sagriež desu, tomātus un sarīvē sieru. Vispirms ieber desu, tad - tomātus. Olas sakuļ ar sāli, pipariem, garšvielām un zaļumiem, mazliet pielej pienu. Visu kārtīgi samaisa un ar karoti salej virsū pildījumam. Sāļajiem keksiņiem pa virsu uzber sarīvēto sieru un uzspiež majonēzes aplīšus. Cep uzkarsētā cepeškrasnī apmēram pusstundu. Smeķīgi un sātīgi!