Dzirkstele.lv ARHĪVS

Tortiljas un lavašs izkonkurē maizītes - pārliecināta jelgavniece Agnese

Agnese Leiburga

2018. gada 15. augusts 14:23

1768
Tortiljas un lavašs izkonkurē maizītes - pārliecināta jelgavniece Agnese

Ja jādodas pārgājienā vai garākā izbraucienā, dažkārt nenāk par ļaunu paņemt līdzi arī kādus pārtikas krājumus. Galu galā, ne vienmēr ir garantija, ka izdosies vajadzīgajā mirklī atrast ēstuvi vai veikalu. Tēja termosā un maizītes ir ierastākais no līdzi ņemamo ēdienu klāsta, taču tas nebūt nav vienīgais variants.

Labs risinājums, ja apnikušas pierastās desu vai siera maizes, ir tortilju rullīši. Turklāt te nu ir iespēja visplašākajām improvizācijām.

Tortilju vietā var izmantot arī lavašu. Bet iekšā iespējams tīt visu, ko pašam sirds kāro, un kombinēt sev patīkamas sastāvdaļas.

Šajā gadījumā izmantotas mazās tortiljas, vispirms tās apsmērējot ar svaigā siera kārtu un virsū liekot pārējās sastāvdaļas. Vēl pirms rullīšu gatavošanas šai receptei jāapcep smalkās strēmelītēs sagriezta mazā vistu fileja. Cepot tai pievieno sāli un piparus. Atdzesē.
Uz tortiljai uzsmērētās svaigā siera kārtas saliek salātu un spinātu lapiņas un smalki saplucinātu baziliku. Pārber ar smalki sagrieztu papriku un tomātu gabaliņiem, noslēguma pa virsu liek apceptās vistas filejas strēmelītes. Ja nepieciešams, var uzkaisīt kādas garšvielas un maltus melnos piparus.

Tortiljas satin rullīšos un pārgriež uz pusēm. Ārējo malu mazliet aizloka, lai pildījuma saturs nebirst ārā.

Rullīšu galus ietin folijā, lai tos būtu ērtāk turēt rokās.