Dzirkstele.lv ARHĪVS

Adžika ziemai. Astoņas lieliskas receptes!

Anna Bērziņa

2018. gada 26. septembris 21:48

8659
Adžika ziemai. Astoņas lieliskas receptes!

Pirmā recepte

5 kg tomātu, 1 kg paprikas, 16 asie pipari, 300 g ķiploku, 0,5 kg mārrutku, 1 glāze sāls, 2 glāzes etiķa, 2 glāzes cukura.

Visas sastāvdaļas samaļ gaļasmašīnā, arī paprikas sēkliņas (paprikai nogriež tikai kātiņu, bet iekšpusi netīra), pievieno cukur, sāli, etiķi, ļauj 50 minūtes pastāvēt, salej pudelēs. Vārīt nevajag. Labi glabājas pudelēs ārpus ledusskapja, piemēram, vēsā pieliekamajā.

Otrā recepte

200 g ķiploka, 4 gabaliņi mārrutka, 2 pušķīši pētersīļu, 2 pušķīši diļļu, 10 paprikas, 20 asie pipari, 2 kg tomātu, 4 ēdamkarotes cukura, 4 ēdamkarotes sāls, 1 glāze etiķa.

Dārzeņus samaļ, pievieno sāli un cukuru. Ļauj pastāvēt traukā 2-3 dienas, pēc tam pievieno etiķi, rūpīgi samaisa un liek burkās.

Trešā recepte

5 kg tomātu, 2 kg ābolu, 2 kg burkānu, 2 kg paprikas, 300 g čili piparu, 300 g ķiploku, 1 litrs augu eļļas, 2-3 ēdamkarotes sāls.

Dārzeņus samaļ gaļas mašīnā, pievieno sāli, cukuru, eļļu, vāra 2 stundas. Liek sterlizētās burkās un aizvāko.

Ceturtā recepte

5 kg tomātu, 1 kg burkānu, 1 kg paprikas, 5-10 asie pipari, 0,5 kg sīpolu, 0,5 litri augu eļļas, 5-7 galviņas ķiploku, sāls. Dārzeņus samaļ un vāra 2 stundas.

Piektā recepte

5 kg tomātu, 1 kg paprikas, 0,5 kg mārrutku, 300 g ķiploku, 16 gab. aso piparu, 2 glāzes etiķa, 2 glāzes cukura, 1 glāze sāls.

Paprikai neiztīra sēkliņas, nogriež tikai kātiņu. Visu samaļ, pievieno etiķi, cukuru un sāli. Ļauj pastāvēt 50 minūtes, pēc tam salej tīros traukos. Vārīt nevajag, var neglabāt ledusskapī.

Sestā recepte

2,5 kg tomātu, 1 kg ābolu (antonovkas šķirnes), 1 kg burkānu, 1 kg paprikas, 1 glāze cukura, 1 glāze augu eļļas, 3 aso piparu pākstis, 200 g sasmalcinātu ķiploku, sāls.

Tomātus, ābolus, burkānus un papriku samaļ un vāra 1 stundu. Pēc vārīšanas pievieno cukuru, augu eļļu, ķiplokus, piparus un sāli. Nevāra, tikai uzkarsē. Asos piparus var pievienot vairāk vai mazāk – kā labāk garšo.

Septītā recepte

5 kg gatavu tomātu, 5-6 galviņas ķiploka, 100 g sāls, 1 asais pipars, 6 lielas mārrutka saknes, paprika.

Visu samaļ, samaisa un liek traukos, glabā ledusskapī.

Astotā recepte

1 l gaļas mašīnā samaltu tomātu, 1 glāze ķiploka daiviņu, 1-2 ēdamkarotes sāls.

Samaltus tomātus ar sāli un ķiplokiem patur pāris stundu, lai sāls izšķīstu, neaizmirstot vismaz dažas reizes samaisīt, un salej sterilizētās burkās.

Avots: “Lifehacker”