Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kratīšanas laikā izņem tūkstošiem nelegālo cigarešu

Kratīšanas laikā izņem tūkstošiem nelegālo cigarešu

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa, sankcionētas kratīšanas laikā, kriminālprocesa ietvaros, 5. un 6.martā Ērgļu novadā, Ērgļos, atklāja un izņēma cigaretes bez LR akcizēto preču markām.

Apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti, VP VRP Madonas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa ieguva informāciju, ka Ērgļos, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju. Lai pārbaudītu esošo informāciju, policija īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu, kuru rezultātā 5. un 6.martā veicot septiņas kratīšanas, atklāja un izņēma 111548 cigaretes bez Latvijas Republikas nodokļu markām. Tika aizturēta viena persona.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, tiek skaidroti notikušā apstākļi, savukārt aizturētajam par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka pašlaik aizdomās turētajam tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Kriminālprocesa ietvaros pieņemts lēmums par aresta uzlikšanu aizdomās turētās personas mantai.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas,  Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.