Dzirkstele.lv ARHĪVS

Stāmerienā iereibis šoferis brauc bez autovadītāja tiesībām

Stāmerienā iereibis šoferis brauc bez autovadītāja tiesībām

Aizvadītajās brīvdienās iedzīvotāji aktīvi ziņoja par iereibušiem autovadītājiem. Kopumā tika saņemti 11 zvani, kur cilvēki ziņoja, ka autovadītāji, iespējams, ceļu satiksmē piedalās alkohola reibumā. Piecos gadījumos saņemtā informācija apstiprinājās, ka autovadītājs pie stūres sēdies alkohola reibumā, divos no tiem – bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām.

12.aprīlī Stāmerienas pagastā tika saņemta informācija, ka kāds “BMW” vadītājs agresīvi piedalās ceļu satiksmē, ar savu braukšanas stilu apdraudot citus satiksmes dalībniekus. Pēc neilga laika policija atrada minēto šoferi un apstiprinājās, ka vadītājs ceļu satiksmē piedalās bez tiesībām un 0,39 promiļu reibumā.

“Izsakām pateicību iedzīvotājiem, kuri operatīvi reaģēja uz situāciju, sniedza informāciju par pārkāpējiem un līdzdarbojās ar policiju – šāda rīcība palīdz policijai gādāt par apkārtējo drošību uz ceļa. Sekas bezatbildīgo vadītāju rīcībai varēja būt traģiskas un šoreiz, pateicoties cilvēku ziņošanai, iespējams, esam novērsuši kārtējo nelaimi, “ stāsta Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks.