Dzirkstele.lv ARHĪVS

Pie stūres paliek slikti

Inita Savicka

2010. gada 28. jūnijs 18:07

3323
Pie stūres paliek slikti

No lielākas nelaimes izglābusi tikai laimīga nejaušīb
aŠodien pusdienlaikā automašīna "Opel Astra" Gulbenē, virzienā no Vidus ielas uz Rīgas ielu, nobrauca no ielas un ietriecās komisijas  veikala kāpnēs. Automašīnas vadītājs ir 1972.gadā dzimis vīrietis. Bojāts transportlīdzeklis. Cietušo nav.

No lielākas nelaimes izglābusi tikai laimīga nejaušība, ka tajā brīdī neviens nav nācis ārā vai devies iekšā veikalā.  

Nevar uzlikt tiesību liegumu

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, visticamāk, ka automašīnas vadītājs nebija alkohola reibumā, bet gan viņam pie stūres pēkšņi kļuvis slikti. Satiksmes uzraudzības rotas vecākais inspektors Gunārs Pusts "Dzirkstelei" stāsta, ka ar šo autovadītāju saskaras jau otro reizi, jo 2008.gadā viņa vadītā automašīna avarēja "Pie kamīna" Gulbenē. G.Pusts stāsta, ka toreiz viņš šo autovadītāju nosūtījis uz pirmstermiņa veselības pārbaudi Valmierā, bet viņš uz turieni nav devies.

 

"Uz pirmstermiņa veselības pārbaudi mēs varam nosūtīt, ja ir aizdomas, ka cilvēkam ir kaut kādas veselības problēmas. Ja autovadītājs neaizbrauc uz šo pārbaudi, mēs neko nevaram izdarīt. Tur jau vajadzētu administratīvo pārkāpumu kodeksā izmaiņas - ja cilvēks, piemēram, nedodas uz pirmstermiņa veselības pārbaudi, tad mēs varētu aizturēt tiesības un vairs neļaut vadīt transportlīdzekli. Bet tā nav. Pēc likuma nevaru uzlikt tiesību liegumu," skaidro G.Pusts un piebilst: "Labi, tagad nav līķu, bet nekad nevar zināt, kad var kārtējo reizi kļūt slikti pie stūres."


Viņš stāsta, ka, piemēram, cilvēki, kuri slimo ar iedzimtu epilepsiju, nevar nokārtot tiesības, jo viņi nevar iziet ārstu komisiju. "Kā atsevišķiem cilvēkiem izdodas "savest kārtībā" medicīnisko dokumentus, es nezinu," saka G.Pusts.


Viņš stāsta, ka šogad Valkas pusē, saasinoties veselības problēmām, proti, kļūstot slikti ar sirdi, divi šoferi pie stūres ir miruši. Mūsu pusē šādi negadījumi nav reģistrēti.