Dzirkstele.lv ARHĪVS

Arī Gulbenes novada bērni "Labo darbu nedēļā" sarūpē dāvanas Alūksnes dzīvnieku mājai "Astes un Ūsas"

Tamāra Ulase

2019. gada 24. oktobris 10:05

468
Arī Gulbenes novada bērni "Labo darbu nedēļā" sarūpē dāvanas Alūksnes dzīvnieku mājai "Astes un Ūsas"

Jau 11. gadu pēc kārtas tika rīkota labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" akcija  "Labo darbu nedēļa 2019", kas tika organizēta no 7. l­­īdz 13. oktobrim. Nedēļas laikā paveikti vairāk nekā 400 labie darbi, akcijā iesaistoties 15 000 Latvijas iedzīvotājiem, informē palīdzēsim.lv pārstāve Ilze Skuja.

"Šogad ir apmeklētas daudzas dzīvnieku patversmes, tostarp Alūksnes dzīvnieku māja "Astes un Ūsas". Tika ziedotas segas un barība, sakopti dzīvnieku voljēri un izvesti pastaigāties suņi, kuri ir palikuši bez saimnieka. Starp visvairāk apmeklētākajām ir arī patversme "Astes un Ūsas"," stāsta I.Skuja.

Dzīvnieku mājas “Astes un Ūsas” vadītāja Elīna Dambe stāsta, ka „Labo darbu nedēļas” laikā dzīvnieku patversmē esot sastādīts pat spraigs labo darbu darīšanas grafiks, lai visi pagūtu  paveikt iecerēto.

„Atgādinājumi par laba darīšanu ir vajadzīgi. Šādas un līdzīgas akcijas, kas uzrunā sabiedrību, pievērš uzmanību un aktualizē problēmas, pie mums notiek bieži, un tas ir tikai pozitīvi. Tiem, kam ikdienas steigā piemirsies pasniegt roku līdzcilvēkiem, tās ir kā atgādinājums, kā ikrīta modinātājpulksteņa zvans par to, ka iejūtība nav mirusi,” saka E.Dambe.


"Esam ļoti pateicīgi visiem bērniem par apciemojumu! Īpašs paldies Alūksnes pilsētas sākumskolas 3.b klases skolēniem, bērnudārza "Pienenīte" Skudriņu" grupai, Malienas un Stautiņu pamatskolu bērniem, Alsviķu profesionālās skolas audzēkņiem, Mazpulka meitenēm, Apes vidusskolas skolēniem. Attēlā - Gulbenes 1.bērnudārza bērnu sarupētās dāvanas ķepaiņiem. Paldies!" facebook.com raksta "Astes un Ūsas".