Dzirkstele.lv ARHĪVS

Iedzīvotāji sūdzas par LTV7 skaņas traucējumiem

Inita Savicka

2010. gada 9. maijs 08:54

1733
Iedzīvotāji sūdzas par LTV7 skaņas traucējumiem

"Dzirkstele" vairākkārt ir saņēmusi lasītāju zvanus, kuri vēlējās noskaidrot, kāpēc LTV7 kanālam "Baltcom" kabeļtelevīzijas tīklā, kopš tas pārgājis uz ciparu televīzijas apraidi, raustās skaņa, līdz ar to klausīties kādu raidījumu pa šo kanālu ir apgrūtinoši.

"Dzirkstele" sazinājās ar "Baltkom" preses sekretāru Lauri Kļaviņu, kurš skaidro, ka sakarā ar sasteigto analogās apraides pārtraukšanu kabeļtelevīzijas operatoriem nācās mainīt televīzijas signāla uztveršanas un apstrādes tehniku, jo pašreiz virszemes televīzijas signāla izplatīšanā tiek izmantoti citi tehniskie standarti.


"Atsevišķos rajonos vēl var rasties nelieli traucējumi, kā, piemēram, atsevišķu kanālu skaņas defekti. "Baltkom" LTV signālu izplatīšanai kabeļtīklā līdz šim saņēma no Latvijas Valsts radio un televīzijas centra, taču līdz ar digitālās apraides ieviešanu par signāla raidīšanu atbildīgs ir "Lattelecom", kas nenodrošina citiem operatoriem uztveršanas tehniku. Tuvākajā laikā jaunā tehnika būs pilnībā pārbaudīta un uztveršanas traucējumi vairs nebūs vērojami. Ja tomēr traucējumi saglabājas, aicinām sazināties ar mūsu tehnisko dienestu pa tālruni 67480080, jo traucējumus var radīt arī elektroierīču neatbilstoša lietošana vai nesankcionēti pieslēgumi kabeļtīklam," norāda L.Kļaviņš.