Dzirkstele.lv ARHĪVS

Satrauc nesakopta teritorija

Inita Savicka

2010. gada 1. maijs 08:08

2930
Satrauc nesakopta teritorija

Kāda pensionāre savā vēstulē "Dzirksteles" redakcijai lūdz noskaidrot, kam pieder zemes gabals ap bijušo Ābeļu ielas katlumāju.

Pensionāre raksta, ka ir pagājusi Lielā talka. Skats tur nav pievilcīgs - papīri, tukšās pudeles, pagājušā gada nopļautās zāles vāli un pamatīga zaru kaudze.

 

"Nedod, Dievs, kādam nomest smēķi vai degošu sērkociņu. Rezultāts var būt šausmīgs, jo blakus atrodas gāzes cisternas. Kas ir atbildīgs par kārtību pilsētā, tam vajadzētu samazināt algu līdz minimum," uzskata pensionāre.

 

Arī kāda cita iedzīvotāja, kura dzīvo netālu no Ābeļu ielas katlumājas, zina stāstīt, ka tur bieži vien redzams, ka nepilngadīgi puikas dodas smēķēt.


"Dzirkstele" sazinājās ar Gulbenes pilsētas pārvaldes speciālistu saimnieciskajos jautājumos Juri Aleksānu, kurš norāda, ka tā ir pašvaldības zeme. Šodien J.Aleksāns kopā ar pārvaldes vadītāju Osvaldu Lucānu ir bijuši šajā teritorijā. Viņš atzīst, ka skats tur tiešām nav pievilcīgs, tāpēc Labiekārtošanas iestādei ir uzdots šo vietu tuvākajā laikā sakopt.

 

 J.Aleksāns saka, ka šādas nesakoptas vietas pilsētā ir vairākas.


Viņš norāda, ka iedzīvotājiem par nesakoptām vietām pilsētā vajadzētu ziņot Labiekārtošanas iestādei, kura pēc tam nosūta "simtlatniekus" šīs vietas sakopt.

 

"Lēnām, bet sakopšanas darbi pilsētā iet uz priekšu," uzskata J.Aleksāns.