Dzirkstele.lv ARHĪVS

Skolēni dāvina maizīti nejauši Gulbenē satiktajām ģimenēm

Skolēni dāvina maizīti nejauši Gulbenē satiktajām ģimenēm

1.jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, pilsētā varēja manīt mazu pulciņu bērnu, kuri steidza izdalīt pašceptu maizīti nejauši satiktajām ģimenēm. Šādu īpašo maizītes dalīšanu Gulbenes Valdorfa pamatskola ar 1. un 2.klases bērniem īsteno jau otro reizi.
“Man ļoti patika cept maizīti, uzzīmēt apsveikumu un pašai iedot kādam, ko satiku uz ielas,” stāsta 1.klases skolniece Gerda.

“Zinu, ka mūsu skola pagājušajā gadā šo tradīciju aizsāka, piedaloties “Palidzesim.lv” rīkotajā projektā par labo darbu darīšanu. Tika izdomāts, ka varētu sacept īpašus maizes kukulīšus, skaisti tos iesaiņot un izdalīt dažādiem cilvēkiem un ģimenēm pilsētā, ko satiek. Skolas vadība sazinājās ar “Kantes kroga” īpašnieci Ivetu Ilvu, jo zināja, ka tas varētu viņu ieinteresēt, un bērniem savukārt vajadzēja vietu, kur to var izdarīt. Pirmajā reizē tika izcepti gandrīz 40 kukulīši. Maizīte tika cepta kopā ar bērniem, viņu vecākiem, brāļiem un māsām. Arī šoreiz mūsu mērķis bija pārsteigt nejauši sastaptos cilvēkus. Ticam, ka šogad satikām tos, kuriem tas patiešām bija liels iepriecinājums. Esmu par labiem darbiem, un tie jāpraktizē arī ikdienā,” stāsta Gulbenes Valdorfa pamatskolas audzēkņa māmiņa Lāsma Briede.

Šim labajam darbam ticis iedots moto “Maizīte no sirds”. Maizīti bērni Gulbenē dāvināja nejauši satiktajām ģimenēm Gulbīšu parkā un bērnu laukumā. Pa ceļam kukulīši tika uzdāvināti arī Gulbenes mākslas skolai un “Gulbenes zobārstniecībai”.

“Dzirksteles” sastaptie bērni stāsta, ka visvairāk patika redzēt, kā maizīte tiek mīcīta, cepta un pēc tam pašu saiņota. Klāt maizes kukulīšiem tika pielikti bērnu darinātie apsveikumi. “Maizītei ir jāuzrūgst, tad, mīcot to, redzējām, kā viņa līp pie rokām un kāpēc ir vajadzīgs ūdens. Pēc tam gaidījām kādu stundu, kamēr maizīte izcepas. Mums patika, ka varējām arī izcept katrs sev mazu kukulīti,” stāsta 2.klases skolnieks Roberts.

Valdorfa pamatskolai ir aizsākta veiksmīga sadarbība ar “Palidzesim.lv” un jau tuvākajā nākotnē ir sapnis sacept šādus maizes kukulīšus, lai tos dāvātu arī bērniem kādos Rīgas bērnunamos.