Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenes novada skaļās lasīšanas konkursa uzvarētājs - Normunds Ērglis no Lizuma vidusskolas (labots)

Gulbenes novada skaļās lasīšanas konkursa uzvarētājs - Normunds Ērglis no Lizuma vidusskolas (labots)

Gulbenes novada bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku jau ceturto gadu aicināja 5.klases skolēnus iesaistīties Nacionālās skaļās lasīšanas sacensībā.

Šajā gadā Gulbenes novada reģionālais fināls notika maija vidū. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad skolēni iesūtīja savus video lasījumus, kurus nopietni izvērtēja žūrija. Gulbenes novada bibliotēka informē, ka saņemti 14 video lasījumi no Gulbenes novada vidusskolas, Lizuma un Lejasciema vidusskolas un Tirzas pamatskolas.

Pēc diezgan vienprātīga žūrijas balsojuma par uzvarētāju kļuva Normunds Ērglis no Lizuma vidusskolas, kurš lasīja Dz.Tilaka grāmatas “Labo blēņu vasara” fragmentu. Otrajā vietā - Gulbenes novada vidusskolas skolnieks Markuss Kovrigins, trešajā vietā - Elza Gāgane, kura arī mācās Gulbenes novada vidusskolā.

Septembrī Rīgā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības fināls, kurā piedalīsies katra Latvijas reģiona labākais skaļais lasītājs, arī Normunds Ērglis. 2020.gada sacensības finālā Rīgā uzvarēja gulbeniete Annija Iļjenko, kura šogad septembrī dosies uz Rīgu, lai iedrošinātu šāgada sacensības dalībniekus.