Dzirkstele.lv ARHĪVS

Dziesmu un deju svētki iegriezīsies arī Gulbenē

Dziesmu un deju svētki iegriezīsies arī Gulbenē

Jau šo ceturtdien, 22. jūlijā XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pirmais notikums “Saulesvija” sasniegs arī Gulbeni. “Šajā gadā, kad svētku gājiens un svētku notikumi notiek tik netradicionāli, mums ir dota iespēja parādīt un akcentēt katras Latvijas vietas unikalitāti. Vēlamies, lai no Gulbenes “Saulesvijā” pamanām gan gulbja cēlumu un iznesību, gan vēsturiskā dzelzceļa mezgla mantojumu, gan apņēmību kopt un uzturēt Dziesmu un deju svētku tradīciju,” mudina svētku koordinatore Gulbenes novadā Maija Skopāne.

Katrs interesents varēs vērot, kā no plkst. 13.00 līdz 14.30 īpašos svētku mirkļus piedzīvos visi - dejotāji, dziedātāji, orķestri, folkloras un vizuālās mākslas pulciņu dalībnieki, skolotāji un vecāki. Kā informē M.Skopāne, svētku auto uz Gulbeni atvedīs īpašo svētku vēstnesi un īpašo dalībnieku sveicinātāju, centrālajā skvērā pie strūklakas tiks novietots simbolisks personalizēts plakāts piemiņai par 2021. gada svētkiem. Ikvienam līdz oktobrim būs iespēja pie tā nofotografēties vai uzņemt video un ar tēmturiem “#jaunamspeks” un “#dziediundejo2021” izvietot sociālajos tīklos “Instagram” un “TikTok”. No sociālajos tīklos publiskotajiem foto un video tiks izveidota kustīga filmiņa “Kopdancis 42 kadros”, iekustinot vienu kadru aiz otra, Latvijas pilsētas un novadi tiks savienoti vienotā dancī.

Svētku koordinatore stāsta, ka sagaidītie svētku viesi kopā ar mūsu novada vadību pie kolektīviem dosies ar elektrovilcieniņu. Pie Gulbenes novada bibliotēkas uzgavilēsim apvienotajam Gulbīša, Stāķu un Tirzas pamatskolu korim, Lejasciema vidusskolas, Lizuma vidusskolas, Gulbenes Mūzikas skolas meiteņu korim un Gulbenes Mūzikas skolas orķestrim. Tālāk ceļš vedīs uz Gulbenes novada vidusskolu, kur pie Saules pulksteņa - Gulbja sveicināsim Gulbenes novada vidusskolas mūzikas kolektīvus – kori “Silver”, 5. – 9. klašu kori, 1. – 4. klašu ansambli “Stariņi”. Gulbīšu parkā pie pagastu soliņiem savā dejaspriekā ar svētku viesiem dalīsies Lizuma vidusskolas kolektīvs “Veiksmes studija”, sumināsim Lizuma kultūras nama jauniešu deju kolektīvu ‘”Veiksme”, Tirzas pamatskolas “Tirzas tūdaliņu”, Stāķu pamatskolas “Lievenīti” , Sveķu pamatskolas “Zeltābolu”. Gulbīšu parkā pie strūklakas leposimies un kopā gavilēsim ar trim “Knausīšu” kolektīviem, “Mazo Rūsiņu” un “Rūsiņu”. Pie interaktīvā centra “Dzelzceļš un Tvaiks” tiksimies ar dejotājiem - Gulbenes Kultūras centra “Draiskuļiem”, Gulbenes novada vidusskolas “Spārītēm”, “Spārēniem”, “Liedariņu”, “Liedaru”, “Kostiņu”. Simboliskā saules ripa tiks ripināta pāri sliedēm – uz “Gulbenes- Alūksnes Bānīša” teritoriju – tur uzgavilēsim Rankas pamatskolas folkloras kopai “Dzīpariņi”, kā arī vizuālās mākslas pulciņu dalībniekiem no Gulbenes novada vidusskolas, Lejasciema vidusskolas un Rankas pamatskolas. “Atsveicināšanās no svētku viesiem notiks uz perona pie Dzelzceļa stacijas, zīmīgi, ka Gulbenes novada kolektīvi arī uz simtgades svētkiem 2018. gadā devās ar vilcienu,” atceras M.Skopāne.