Dzirkstele.lv ARHĪVS

Jaunā mācību gada sagaidīšanas pasākums “Piepildi sapni” Gulbenes novada pedagogiem un skolēniem

Jaunā mācību gada sagaidīšanas pasākums “Piepildi sapni” Gulbenes novada pedagogiem un skolēniem

27.augustā Gulbenes novada pašvaldība organizē jaunā mācību gada sagaidīšanas pasākumu “Piepildi sapni” Gulbenes novada pedagogiem un skolēniem. Šoreiz tas notiks Gulbenē, un tajā varēs iepazīt visu, kas pieejams Gulbenē izglītības jomā. Turklāt šajā dienā tiks svinēti arī “Mazo gulbīšu svētki”. Par to informē Gulbenes novada pašvaldības vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica,

Gulbenes novada Izglītības pārvalde Gulbenes novada pedagogiem rīkos ikgadējo konferenci "Piedzīvojam kopā!", kurā būs iespēja apmeklēt "Dzīvo grāmatu bibliotēku", lai kopīgi dalītos pieredzē un idejās, kā arī iedvesmotos jaunajam mācību gadam. Sākums un dalībnieku reģistrācija - plkst.9.00 pie Gulbenes novada vidusskolas Skolas ielā 10.

Pēc praktiskās darbošanās Gulbīšu parkā izskanēs skolotājiem veltīts svētku koncerts.

Savukārt pirmsskolas un 1.-12.klašu skolēni plkst.12.00-16.00, izmantojot mobilo lietotni “Actionbound”, varēs veikt dažādus izklaidējošus un izzinošus uzdevumus, kurus izpildot varēs iegūt punktus. Trīs labākie uzdevumu veicēji tiks apbalvoti.

  • Gulbenes kultūras centra iekšpagalmā jāveic Gulbenes novada Kultūras pārvaldes un Gulbenes kultūras centra uzdevums.
  • Gulbenes novada vidusskolas stadionā O. Kalpaka ielā 1A būs jāveic Gulbenes novada Sporta pārvaldes uzdevums.
  • Gulbenes novada bibliotēkas āra lasītavā O. Kalpaka ielā 60A jāveic Gulbenes novada bibliotēkas uzdevums.
  • Pagalmā pie Gulbenes Mūzikas skolas O.Kalpaka ielā 43 jāveic Gulbenes Mūzikas skolas uzdevums.
  • Pagalmā pie Gulbenes Mākslas skolas O.Kalpaka ielā 70A jāveic Gulbenes Mākslas skolas uzdevums.
  • Gulbenes dzelzceļa stacijas un bānīša depo apkārtnē jāveic Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" uzdevums.
  • Jauniešu centra "Bāze" pagalmā jāveic Gulbenes novada jauniešu centrs "Bāze" uzdevums.

Pēcpusdienā plkst.16.00-20.00 Gulbenes iestādes “atvērs durvis” skolēniem - bērniem un jauniešiem būs iespēja atraktīvā veidā izzināt, ko var darīt un kā papildināt savas zināšanas Gulbenē.

  • Gulbenes kultūras centra iekšpagalmā Gulbenes novada Kultūras pārvalde piedāvās interaktīvu projektu "Aizskatuve", kura laikā varēs izzināt to, kas notiek skatuves otrā pusē – grims, skaņa, gaisma utt.
  • Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skola sporta laukumā Līkajā ielā 21 aicina bērnus un vecākus piedalīties sporta skolas izzināšanā – pasākumā būs iespējams satikt sporta veidu trenerus un sporta skolas vadību, aprunāties par interesējošiem jautājumiem, lai uzsāktu treniņus 2021./2022.mācību gadā. Bērniem būs iespēja izmēģināt savus spēkus basketbola, futbola, vieglatlētikas un volejbola sporta veidu aktivitātēs.
  • Gulbenes Mūzikas skolā un tās pagalmā varēs iepazīt mūzikas programmu piedāvājumu un uzņemšanas nosacījumus.
  • Gulbenes Mākslas skola savā pagalmā piedāvās brīvdabas mākslas darbnīcas.
  • Pie Gulbenes novada jauniešu centra “Bāze” varēs pildīt “Izlaušanās istabas” uzdevumus caur kuriem iegūs informāciju par to, kādas iespējas piedāvā jauniešu centrs, ko jaunieši paši var darīt. Varēs iepazīt pieejamos brīvā laika pavadīšanas resursus (lielformāta spēles, galda spēles, u.c.). Būs Chill zona ar sarunām par jauniešu iespējām un lielformāta foto rāmjiem.
  • Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja oranžērija, Klēts, kā arī Sarkanā pils būs atvērta, lai dotu iespēju aplūkot izstādes: oranžērijā Ineses Brants porcelāna izstāde “Rožu brokāts un lilliju zīds”, Sarkanajā pilī gobelēnu izstāde “Arttapestry6”, Sandras Dikmanes izstāde “Dienasgrāmata” un Gulbenes Mākslas skolas darbu izstāde; Klētī ekspozīcija “Tautsaimniecība” un Eltermaņu ģimenes (Liepāja) izstāde “Eltermaņi. Ģimene.”.

Šajā dienā būs padomāts arī par pašiem mazākajiem gulbeniešiem, kad Gulbenes novada dzimtsarakstu nodaļa plkst.10.00-13.00 organizēs “Mazo gulbīšu svētkus”, pilsētas saimē uzņemot un suminot no 2020.gada augusta līdz 2021.gada jūlijam (ieskaitot) dzimušos 47 mazuļus. Plašāka informācija par pasākuma norisi tiks nosūtīta vecākiem personīgi.