Dzirkstele.lv ARHĪVS

Pirmo reizi Latvijas Olimpiskās komitejas zīmējumu konkursā starp godalgotajiem ir gulbenietis

Pirmo reizi Latvijas Olimpiskās komitejas zīmējumu konkursā starp godalgotajiem ir gulbenietis

Lai gan Olimpiskais mēnesis ar saukli “Mēs esam #Sportiņā” tika aizvadīts jau pavasara beigās, tomēr tikai pēc atgriešanās no Tokijas olimpiskajām spēlēm Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pasniegusi balvas “Olimpiskās dienas 2021” radošo konkursa godalgoto vietu ieguvējiem. Par to informē Gulbenes novada Sporta pārvaldes vadītāja vietniece nozares jautājumos Dace Anča.

“Ar lepnumu varam ziņot, ka pirmo reizi, kopš LOK rīko zīmējumu un eseju konkursus, starp godalgotajiem zīmējumu autoriem ir arī gulbenietis - Domeniks Krūpens,” saka D.Anča.

Latvijas Olimpiskā komiteja katru gadu aicina pirmsskolu un skolu audzēkņus piedalīties divās radošajās aktivitātēs. Zīmējumu konkursam “Apsveikums Latvijas sportistiem Tokijas Olimpiskajās spēles!” šogad LOK bija saņēmuši 1020 zīmējumus. Jāpiebilst, ka no 108 Gulbenes novada bērnu zīmējumiem tikai divi labākie (pa vienam labākajam katrā vecuma grupā) aizceļoja uz LOK.

Otrajā kārtā darbus izvērtēja LOK žūrija un māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa. Lielajā konkurencē 1.-4.klašu grupā 2.vietu ieguva Domeniks Krūpens, kurš tobrīd bija Gulbenes novada vidusskolas 4.l klases skolnieks.