Dzirkstele.lv ARHĪVS

"Vasaras līgas" čempionāts Gulbenē izdevies par visiem simts

Gatis Bogdanovs

2021. gada 25. augusts 15:52

2481
"Vasaras līgas" čempionāts Gulbenē izdevies par visiem simts

Ar skatītāju un basketbola līdzjutēju aplausiem un ovāciju saucieniem sestdien Gulbenē noslēdzās “Vasaras līgas” finālspēles. Turnīrā piedalījās 12 komandas, kuras mērojās spēkiem jau kopš jūlija sākuma. Spēlē par trešo vietu ar rezultātu 42:21 “Nareka” pieveica “Sporta pārvaldi”, bet par čempioni kļuva komanda “Laiks izklaidei” (J.Kliests, A.Bakāns, K.Bērziņš, M.Sokolovs, R.Pušķis, D.Bortņikovs, R.Zemītis), kura ar rezultātu 43:24 pieveica komandu “Prince”.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Mikus Sokolovs (“Laiks izklaidei”), kurš uzvarēja arī trīspunktu metienu papildspēlē, aiz sevis atstājot Rihardu Berkoldu (“Nareka”).

“Vasaras līgas” iniciators un rīkotājs Gatis Rikveilis saka, ka turnīrs ir izdevies par visiem simts procentiem. “Kā sacīja viens no dalībniekiem, tad tas bija viens ellīgi jauks pasākums, un es tam nevaru nepiekrist. Pagājušā gada astoņu komandu vietā šogad piedalījās jau divpadsmit, un atsaucība bija milzīga, jo cilvēkiem tas patīk. Ir pat piedāvāts nākamgad to visu paplašināt un turnīra spēles rīkot arī Valmierā un Madonā. Tas, protams, ir jāapsver, bet tad, “tautiski” runājot, ir jāmet miers citiem darbiem, jo līdz šim turnīru rīkojām mēs ar Reini divatā, un nezinu, vai tādā formā un izpildījumā diviem cilvēkiem tas ir pavelkams. Tas ir grūti arī finansiāli, bet, pateicoties četriem sponsoriem, vismaz šogad mums izdevās. Tomēr tas ir apliecinājums tam, ka cilvēkiem ir paticis. Tā tās “baumas” izplatās pa visu Latviju, un izrādās, ka mēs kļūstam populāri. Paši mači un izspēles sistēma, manuprāt, bija tik interesanti, ka mēs saņēmām ne vienu vien paldies un uzmundrinājumu. Arī ieteikumus un papildinājumus, taču šim turnīram, manuprāt, viss ir sakārtots jau par 95 procentiem,” saka G.Rikveilis.

Runājot par šīs sezonas komandām, G.Rikveilis skaidro – ja neskaita sporta skolu, tad izteiktas Gulbenes komandas vairāk nebija. Bijušas Rīgas un viena Valmieras komanda, bet pārējās vairāk vai mazāk spēlējuši draugi, paziņas un basketbola spēles entuziasti, lai gan katrā komandā bijis kāds ar saiknēm ar mūsu pilsētas basketbolu. “Tieši tas šoreiz turnīru padarīja vēl interesantāku, jo spēki bija sadalīti tā, ka par medaļām varēja cīnīties kādas 5-7 komandas. Ja pagājušajā gadā “Nareka” bija izteikta līdere, tad šoreiz mums nācās samierināties ar trešo vietu. Priecēja arī tas, ka uz laukuma varēja redzēt arī “vecos večus”, mani ieskaitot, jo šāda veida turnīri ir arī viņu iespēja. Un galvenais, ka tieši viņi ar vislielāko entuziasmu gaidīja savu kārtējo spēli. Tas nebija tā, ka kedas jāvelk kājās ar piespiešanos, tas nāca no sirds. Arī laika apstākļi mūs šogad lutināja – gandrīz neatcēlām nevienu maču, tikai vienu spēli mums nedaudz pabojāja lietus. Pat finālu dienā, kad solīja lietu, mēs izsprukām cauri sausā. Tā teikt – nospēlējām, apbalvojām un tikai tad nogāza. Te laikam jāteic paldies basketbola dievietei, tikai nezinu, kā viņu sauc,” smejas G.Rikveilis.