Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Mammamuntetiem.lv” bērnudārziem rīko Tēva dienai veltītu konkursu

Dzirkstele.lv

2021. gada 2. septembris 14:39

160
“Mammamuntetiem.lv” bērnudārziem rīko Tēva dienai veltītu konkursu

Jau par tradīciju ir kļuvis vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” rīkotais Tēva dienai veltītais konkurss īpaši bērnudārziem. Pirmsskolas izglītības iestādes aicinātas tajā piedalīties arī šogad! Galvenajā balvā – trīs līdzsvara riteņi “Dip Dap” un atbilstoša izmēra ķiveres.

“Katru gadu, gaidot Tēva dienu, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā – šogad 12. septembrī – vecāku organizācija sadarbībā ar Eiropas Savienības māju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā rīko konkursu “Dāvana tētim 2021”, kura galvenais mērķis ir tētu godināšana. Konkursā aicinātas iesaistīties pirmsskolas izglītības iestādes, daloties savās radošajās idejās, kā iepriecināt, apdāvināt un pārsteigt tēti,” informē "Mammamuntetiem.lv" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Baiba Pukinska.

“Katram konkursam ir sava virstēma, un šogad tā ir vides ilgtspēja. Proti, konkursa darba uzdevums ir bērnudārza grupiņām dalīties idejās ar pašu gatavotiem apsveikumiem, dāvanām vai citādiem pārsteigumiem, kas radīti no jau izmantotām lietām, kā arī paskaidrot bērniem, kāpēc ir būtiski dažādas lietas izmantot vairākkārt, tādējādi aktualizējot aprites ekonomikas tēmu grupiņā un ģimenē,” stāsta “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa skaidro, ka konkursa primārais mērķis ir stiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīcijas bērnudārzos un arvien veicināt tētu iesaisti bērna ikdienas dzīvē. Savukārt šajā gadā sekundārais mērķis ir arī aktualizēt vides ilgtspējas un aprites ekonomikas tematiku bērnudārzos un ģimenēs.

Lai piedalītos konkursā, bērnudārza grupiņu audzinātājiem jāiepazīstas ar konkursa nolikumu, kas pieejams “Tevadiena.lv”. Konkursa darbi jāiesūta līdz 13.septembrim, sūtot to aprakstus un fotoattēlus uz e-pastu liga.stepina@mammam.lv. Kontakttālrunis saziņai 29467070. Uzvarētāji tiks paziņoti 17.septembrī.

“Esam gandarīti, ka Tēva dienas konkursu bērnudārzi ir iecienījuši – ik gadu tajā piedalās simtiem grupiņu no visas Latvijas, pēdējā konkursā sasniedzot pat vairāk nekā 350 grupiņu piedalīšanos!” saka I.Akmentiņa-Smildziņa.

Galvenajā balvā viena grupiņa saņems 3 līdzsvara riteņus “Dip Dap” ar pieskaņotām galvas aizsargķiverēm. Balvu fondā arī “Bakoba” konstruktoru komplekts, “Zvaigznes ABC” pasaku grāmatu komplekti, savukārt audzinātājiem – dāvanu kartes 50 eiro vērtībā no Tēva dienas lieldrauga – pārtikas mazumtirdzniecības veikalu tīkla “Rimi”! Tās saņems trīs apbalvoto bērnudārzu grupiņu audzinātāji.

Bērnudārzu konkursu “Dāvana tētim 2021” rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Eiropas Savienības māju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.