Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenes futbolistes augustā aizvada vairākas spēles

Arnis Martusevičs

2021. gada 3. septembris 10:52

169
Gulbenes futbolistes augustā aizvada vairākas spēles

Augustā futbolu aktīvi spēlēja arī FB “Gulbene” sieviešu un meiteņu komandas. Latvijas 1.līgas čempionātā savā laukumā FB “Gulbene” futbolistes sacentās ar FK “Jelgava”, FC “Talsi” un “Cēsis/FK “Priekuļi”” futbolistēm.

Sacensībā ar jelgavniecēm aktīvi piedalījās… lietus. Tas traucēja abām komandām, bet labāk ar to tika galā pretinieces. Viņas guva trīs vārtus (vienus no 11 metriem), bet mūsējās tikai vienus. Spēles izskaņā precīza bija Evija Leoska. Rezultātā - zaudējums ar 1:3.

Spēlē ar Talsu komandu gulbenietes ātri nonāca vadībā ar 2:0 (precīzas bija Anda Katane un Beatrise Čera). Tad sekoja divas vienkāršas kļūdas savā soda laukumā (tāds ir sieviešu futbols!) un pretinieces negaidīti panāca 2:2. Otrajā puslaikā gulbeniešu kļūda deva talseniecēm iespēju no 11 metru atzīmes, kura tika izmantota. Tomēr spēles 77.minūtē Anda Katane ar tālu un precīzu sitienu panāca galarezultātu 3:3.

Savukārt Cēsu komanda bija jāuzvar bez problēmām, bet… Jau ar pirmajām minūtēm mūsu futbolistes dominēja laukumā, bet visu laiku pievīla precizitāte. Viešņas izmantoja vienīgo (!) iespēju un panāca 1:0 savā labā. Turpinājumā gulbenietēm bija nospiedošs pārsvars, tomēr vārti netika gūti. Savukārt cēsnieces atkal vienreiz veica uzbrukumu un varēja panākt 2:0. Gulbenietes glāba vārtsardze un komandas kapteine Linda Vīksniņa. Punktu izdevās sarūpēt, kad pāris minūtes līdz spēles beigām viena pret vienu izrāvās Anda Katane un bija precīza. Rezultāts - 1:1.

Turnīra tabulā pagaidām FB “Gulbene” ir 6.vietā no 12 komandām. Vārtu guvēju sarakstā Ance un Anda Katanes ar 5 precīziem sitieniem dala 8.vietu starp 51 futbolisti, kuras guvušas vārtus Latvijas 1.līgas sieviešu čempionātā.

Nākamā spēle “FB “Gulbene”/ZAFC” komandai - 11.septembrī pulksten 15.00 Gulbenes stadionā ar vienu no līderiem – FK “Iecava”.

Sacensībās piedalījās arī vidējā vecuma grupas meiteņu komanda. Kārsavā bija spēle ar Rēzeknes BJSS, “Viļānu SS/Dekšāres” un SK “Kuorsova”. Ņemot vērā, ka komandā lielākā daļa meiteņu bija ar mazu spēļu praksi, īpašas cerības netika lolotas. Pirmajā spēlē ar spēcīgajām rēzeknietēm gulbenietes turējās braši. Tomēr spēles izskaņā pietrūka spēku un prasmes, tādēļ zaudējums 2:5 (vārtus guva Diāna Vīksniņa un Ance Pozdņikova). Otrajā sacensībā pretī nāca šīgada Latvijas U-14 attīstības grupas čempiones no Viļāniem. Pretinieces viennozīmīgi bija labākas. Visu izšķīra vārtsargu prasme. Gulbenietes piekāpās Latvijas čempionēm ar 0:3. Noslēdzošā spēle ar laukuma saimniecēm bija līdzīga, un visu izšķīra Diānas Vīksniņas vienīgie gūtie vārti. Uzvara - 1:0.

Meitenēm nākamās spēles notiks 15.septembrī Gulbenes stadionā, kad FB “Gulbene” rīkotajā turnīrā sacentīsies divas vecuma grupas.