Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kā es varu zināt, vai zobu implanti man ir piemēroti?

.

2021. gada 15. septembris 00:00

55
Kā es varu zināt, vai zobu implanti man ir piemēroti?

Cilvēku smaids ietekmē daudzos veidos. Tas attiecas ne tikai uz estētisko pievilcību. Ja kādam ir labs smaids, viņš jūtas pārliecināts par savu izskatu, bet kļūdains smaids var likt viņam zaudēt pārliecību un ciest no zema pašvērtējuma. Ja jums trūkst zobu vai ja zobi ir neatgriezeniski bojāti, mūsu zobu implanti var atjaunot jūsu smaidu.


Vai jums rodas jautājums, vai esat ideāls zobu implantu kandidāts? Šajā rakstā ir apskatīti daži punkti, kas palīdzēs noteikt, vai implanti jums ir piemēroti.


Zobu implanti varētu būt jums piemēroti, ja:

  • Jūs vēlaties atjaunot pilnvērtīgu spēju košļāt un padarīt ēšanu vairāk baudāmu;
  • Jums interesē zobu nomaiņas iespējas, kas izskatās dabiski un nerada svešķermeņa sajūtu mutē; 
  •  Jūs esat zaudējis vai zinat ka zaudēsiet vienu vai vairākus zobus; 
  •  Jūs neesat apmierināts ar esošajām zobu protēzēm;  
  •  Jums kopumā ir ļoti laba mutes dobuma veselība;

Cilvēks nevar paļauties tikai uz informāciju internetā un mēs jums tik un tā silti iesakām atrast ķirurgu implantologu un saplānot tikšanos, kas noteikti palīdzēs izlemt, cik ļoti implanti jums ir piemēroti un nepieciešami.


Lai gan zobu implanti ir lieliska iespēja daudziem pacientiem zobu implantu cenas var šķist augstas, un bieži vien tā nevienmēr būs labākā izvēle. Ilgtermiņa panākumi ar zobu implantiem ir atkarīgi no tā, vai pacientam ir veselīgas smaganas, atbilstošs kaulu balsts un blīvums, kā arī veselīga mutes higiēna. Ja pacientam ir bijusi periodonta slimība, tas neizslēdz iespēju ievietot implantus.


Iemesli, kāpēc pacienti var nebūt piemēroti implantiem:

  • Viņiem ir autoimūnas slimības, kas ietekmē dzīšanas procesu;
  • Viņu diabētiskās slimības netiek kontrolētas;
  • Pašlaik tiek lietoti citi medikamenti, kas ietekmē dzīšanas procesu;
  • Pašlaik viņi smēķē vai lieto narkotiskās vielas;


Vai cilvēkiem ar cukura diabētu, sirds un asinsvadu slimībām var ielikt zobu implantus? 

Diabēts nav iemesls, lai neaizstātu iztrūkstošos zobus ar implantiem. Protams, svarīgi ir ,lai diabēts tiek kontrolēts pirms implantu ievietošanas un ārstēšanas uzsākšanas. Jūsu zobārsts noteikti nozīmēs medikamentus, antibakteriālo terapiju, lai samazinātu iekaisuma riskus pēc operācijas. Dažreiz zobārsti diabēta pacientiem iesaka ilgāku dzīšanas periodu starp implantāciju un protezēšanu. Runājot par citām slimībām, piemēram, implanta ievietošanu nav ieteicams veikt sešu mēnešu laikā pēc sirds triekas (infarkta). Arī sirds un asinsvadu pataloģiju gadījumos, implantu ievietošanas procedūru var veikt tikai tad, ja to apstiptinājis kardiologs. Taču šīs rekomendācijas attiecībā uz implantu ievietošanu var atšķirties dažādās pasaules valstīs.


Zobu implanti ir radījuši revolūciju pacienti ar trūkstošiem vai šķeltiem zobiem. Zobārstniecības modernā tehnoloģija ļauj pacientiem nomainīt zobus tā, lai tie izskatītos un darbotos gluži tāpat kā dabiskie zobi.