Dzirkstele.lv ARHĪVS

Durelis būvniecībā – kas tas ir un kur izmantojams?

.

2021. gada 25. septembris 00:00

66
Durelis būvniecībā – kas tas ir un kur izmantojams?

Būvniecības un remontdarbu laikā ne reizi vien nākas saskarties ar jauniem terminiem, par kuriem daudz nezini vai neesi dzirdējis nemaz. Tas nav nekas slikts, tieši pretēji – šādas situācijas jāuztver pozitīvi, jo ļauj apgūt ko jaunu! Šajā rakstā uzzini plašāk, kas ir durelis un kur tiek izmantots!


Kas ir durelis? 

Vienkāršoti sakot – durelis ir plāksne, ko būvniecībā izmanto tādās vietās, kur ir paaugstināts mitrums. Šāda veida plātnes raksturo dažādi aspekti, un tie ir:

  1. mitrumizturīgs materiāls – tās pasargā no mitruma radītajiem bojājumiem ēku, tādēļ ir tik izplatītas tieši āra darbiem. Mitrums neatstāj teju nekādu ietekmi un plātņu piebriešanu un izplešanos;

  2. smagumu izturošs materiāls – paaugstinātā izturība sniedz iespēju šādas plāksnes izmantot arī tādās konstrukcijās, kas ir slodzi nesošas;

  3. gluda virsma – tas nozīmē, ka virsmu ir viegli apstrādāt;

  4. ekoloģisks, skaņu slāpējošs un stabils materiāls – šādas priekšrocības ir vērā ņemamas, ja tās savieno kopā ar augsto aizsardzību pret mitruma bojājumiem;

  5. augsta energoefektivitāte – šāds risinājums ir arī energoefektīvs, jo novērš siltuma zudumus no telpas, kā arī aukstā gaisa ieplūšanu ēkā.

Šo iemeslu dēļ durelis plāksnes ir iecienītas būvnieku vidū – tās ir vienkārši izmantojamas un nerada apgrūtinājumus kā uzstādīšanas laikā, tā vēlāk, kad būve jau ir izremontēta vai nodota ekspluatācijā.


Kur dureli var uzstādīt?

 DURELIS skaidu plāksnes var izmantot visdažādākajām virsmām un telpām. Sienas, griesti, grīdas, kā arī jumts – visas virsmas tam būs piemērotas. Tāpat to veiksmīgi var integrēt ne tikai mitrās, bet arī sausākās telpās.

Durelis plākšņu iegāde Vides tenhikā 

SIA “Vides tehnika” piedāvā iegādāties būvdarbiem nepieciešamajā apmērā durelis plāksnes. Piedāvājumā ietilpst Durelis TG4 un Durelis Quick Deck TG4 plāksnes. Durelis plāksnes ir efektīvāks risinājums par standarta kokskaidu plātnēm, jo ir mitrumizturīgs materiāls.

Lai izvēlētos pareizo variantu, vari izmantot iespēju bezmaksas konsultācijai – Vides tehnikas speciālisti dalīsies zināšanās, ļaujot Tev piemeklēt atbilstošākos materiālus veiksmīgiem darbiem.

Pareiza materiālu izvēle – puse no ilgtermiņā droša un gudri realizēta remonta vai būvniecības procesa sastāvdaļām. Apskati piedāvājumu un sazinies ar speciālistiem, apmeklējot Videstehnika.lv mājaslapu!