Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ziemassvētku eglītes rotāšana

.

2021. gada 2. oktobris 00:00

23
Ziemassvētku eglītes rotāšana

 Ziemassvētku eglītes rotāšana noteikti ir jautra nodarbe, taču tā nebūt nav viegla, ja vēlaties, lai jūsu eglīte izksatītos cēla. Pirmais, un noteikti viens no svarīgākajiem uzdevumiem, ir Ziemassvētku gaismas virteņu iekarināšana eglītē. Virtenes nepieciešams iekarināt tā, lai visa eglīte vienmērīgi būtu noklāta ar gaismiņā, lai nebūtu pārtāk daudz un piesātinātas gaismas un lai beigas (vieta kur gaismu virtene jāpievieno kontaktligzdai) atrastos egles apakšā.

Kā iekārt Ziemassvētku gaismas virtenes eglītē

Dekorētjot eglīti, jums vajadzētu izmantot 100 gaismas diodes katriem 30 centimetiem eglītes. Tātad apmēram divu metru augstam kokam jums vajadzēs apmēram 600 spuldzes. Daži triki un knifiņi Ziemassvētku gaismas virteņu iekarināšanai:

· Tā vietā, lai ietītu eglīti gaismas virtnē, iedomās sadaliet koku trīs trīsstūrveida daļās, no augšas uz leju.

· Izmantojiet šos iedomātos trijstūrus, lai dekorētu eglīti. Sāciet no koka augšas un lēnām lieciet virtenes uz leju, līdz sasniedzat apakšu. Ir svarīgi, ka lampiņas ir iekarinātas vienmērīgi, lai neveidojās kāda eglītes daļa, kas ir vairāk izgaismota.

· Atkārtojiet šo procesu visām koka pusēm

· Atkāpieties no koka un paskatieties uz to, vai lampiņas ir iekarinātas vienmērīgi. Atcerieties arī atstāt vietu rotājumiem un dekorācijām.

Noderīgi padomi ikvienam

· Ziemassvētku gaismas virtenes ir iespējams savienot kopā, veidojot garākas virtenes. Vienmēr pārliecinieties, ka visas jūsu gaismu virtenes ir iespējams saslēgt kopā savienojumā.

· Lai palielinātu drošību, nekad nesavienojiet kopā divus pagarinātājus. Tā vietā iegādājieties tos vajadzīgajā garumā un pārliecinieties, ka tie spēj izturēt spuldžu jaudu.

· Visu izmantoto spuldzīšu jaudai jābūt vienādai. Tas novērš strāvas pārspriegumu, vienlaikus pagarinot spuldžu kalpošanas laiku.

· Pirms jebkuras gaismas virtenes uzstādīšanas pārliecinieties ka tā darbojās un, ka visas spuldzes mirdz, lai izvairītos no nepatīkamiem paŗsteigumiem, kad esat pavadījis visu dienu dekorējot eglīti un, ieslēdzot virteni, tā nedarbojās.

· Ja jūs izmantosiet Ziemassvētku gaismas virtenes ārā, pārliecinieties, ka tās ir ūdensdrošas un spēs izturēt arī vēsākas gaisa temperatūras.