Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenes novada jaunieši aicināti uz T-kreklu dizaina darbnīcām

Gulbenes novada jaunieši aicināti uz T-kreklu dizaina darbnīcām

Kampaņas “Time To Move” ietvaros Gulbenes novada jauniešu centros oktobrī notiks četras T-kreklu dizaina darbnīcas. Uz aktivitāti līdzi jāņem savs T-krekls vai cits apģērbs, vai arī auduma maisiņš. Tiks nodrošināti materiāli dizaina izveidei un idejas realizēšanai.

Darbnīcas vadīs Egija Kliesmete, kura ir zīmola "Cibric" radītāja. Egija veido oriģinālus dizainus apģērbam un realizē savas idejas sietspiedes tehnikā. Šoreiz darbnīcās Egija piedāvās jaunu apģērba apdrukas tehniku - linogriezuma tehniku*.

Darbnīcas notiks 13.oktobrī pulksten 16:00 jauniešu centrā “Ligzda” Stāķos, 20.oktobrī pulksten 14:00 jauniešu centrā “Pulss” Lejasciemā, 28.oktobrī pulksten 16:00 jauniešu centrā “Bāze” Gulbenē. vakar darbnīca notika Rankā.

Lai piedalītos darbnīcā, obligāti iepriekš jāpiesakās, aizpildot pieteikuma veidlapu ŠEIT vai noskenējot QR kodu, kas redzams afišā.

Darbnīcas notiks pasākumu ciklu “Otra tāda nav!” ietvaros, ar mērķi informēt jauniešus par ilgtspējīgu un zaļu dzīvesveidu, to veicinot caur T-kreklu darināšanas darbnīcu, kuras laikā katram no dalībniekiem būs iespēja dot otru elpu savam T-kreklam, pilnveidojot tādas prasmes kā gleznošana, dizaina izstrāde, līdzdalība, komandas darbs u.c.

* Linogriezums ir viena no klasiskajām grafikas tehnikām, kas būtībā ir kokgriezuma veids, kur linolejs (kas dažkārt tiek piestiprināts pie koka virsmas) tiek izmantots kā reljefā virsma. Skice tiek izgriezta linoleja virsmā ar smalku asu nazīti, V-veida kaltu, vai cita veida kaltiņiem, pie kam izgriežot attēlu ir jāatceras, ka nospiežot uz papīra tas būs spoguļattēlā. Linoleja loksne ar rullīša palīdzību tiek noklāta ar krāsu un nospiesta uz papīra vai auduma. Pašu nospiešanas procesu var izdarīt ar rokām, vai ar preses palīdzību.

Aktivitāte notiks kampaņas “Time To Move” ietvaros ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra un Eurodesk Latvia finansiālu atbalstu.