Dzirkstele.lv ARHĪVS

Mīkstie grīdas segumi un paklāji bērnu istabai ziemai – kā izvēlēties piemērotāko? Rekomendē paklāju veikals paklajs-eu.lv

.

2021. gada 21. oktobris 00:00

67
Mīkstie grīdas segumi un paklāji bērnu istabai ziemai – kā izvēlēties piemērotāko? Rekomendē paklāju veikals paklajs-eu.lv

Strauji tuvojas gada aukstākas laiks, tāpēc ir svarīgi ne tikai laikus sagādāt apģērbu un apavus, bet arī sagatavot savu mājokli siltiem un omulīgiem ziemas vakariem. Tas jo īpaši attiecas uz pašu mazāko istabām, lai radītu patīkamu vidi mācībām, spēlēm un rotaļām. Neskatoties uz to, ka paklāji bērnu istabai ir lielisks un praktisks interjera papildinājums ikvienā sezonā, Latvijā tie visbiežāk tiek iegādāti tieši tuvojoties gada aukstajiem mēnešiem. Ja arī Tu šogad vēlies papildināt sava mājokļa vai bērnistabas interjeru, tad iepazīsties ar paklāju veikala paklajs-eu.lv sagatavotajiem ieteikumiem piemērotākā mīkstā grīdas seguma izvēlē ziemai!

Bērnu istabas paklāja materiāls siltumam un ērtai kopšanai

Bērnistabas paklāja izvēlē nozīmīgu lomu ieņem paklāja materiāls. Izvēlētā ziemas paklāja materiāls ir rūpīgi jāizvērtē, pirmkārt, lai tas sniegtu siltumu un mājīgumu, otrkārt, lai tas būt bērnu un mazuļu veselībai draudzīgs, treškārt, lai tas labi kalpotu un būtu viegli kopjams. Materiāli, kas ir pārāk plāni un siltumu nenoturoši, nesniegs pietiekamu aizsardzību pret aukstumu telpā, kas var celties no grīdas, īpaši ēku pirmajos stāvos vai strukturāli neatjaunotos mājokļos. Tāpēc, izvēloties ziemas paklāju, ir ieteicams izvelēties vilnas vai dabīgo šķiedru paklājus, kā arī paklājus ar augstu uzkārsumu vai pūkainus paklājus, jo tie nodrošinās silta gaisa iekļūšanu un uzturēšanu šķiedrā. Izturības un kopšanas ziņā vienlīdz laba izvēle būs gan dabīgo, gan sintētisko materiālu paklāji, nodrošinot augstu valkājuma noturību un vieglu ikdienas kopšanu un dziļo tīrīšanu.

Paklāja izmērs un atbilstība telpai un istabas zonām

Viens no būtiskākajiem faktoriem izvēloties ziemas mīksto grīdas segumu bērnistabai ir paklāja izmērs. Tas ir īpaši svarīgi, ja paklājam ir jāpilda ne tikai interjera dekora, bet arī siltuma saglabāšanas funkcija. Tieši caur grīdām tiek zaudēta daļa siltuma, tāpēc tā noturēšanai piemērotāks būs paklājs, ka nosegs lielāku grīdas platību. Tas pats attiecas uz telpas dalījumu zonās. Ir svarīgi, lai paklājs nosegtu grīdas daļu vai daļas, kuras tiek apdzīvotas visbiežāk gan pārvietojoties pa telpu un rotaļājoties, gan mācoties vai pavadot laiku pie datora vai TV. Tāpēc pirms lēmuma pieņemšanas izvērtējiet, cik liela izmēra paklājs ir nepieciešams tiešu jūsu bērnistabai. Vai tas nosegs svarīgākās zonas bērnistabā – guļamo zonu, mācību zonu un spēļu zonu? Atbildes uz šiem jautājumiem palīdzēs pieņemt lēmumu par piemērotākā paklāja izvēli. Ja vēlaties radīt īpašu atmosfēru, vienlaikus nodrošinot siltuma saglabāšanu telpā, varat iekārtot svarīgākās istabas zonas ar dažādu izmēru, formu, kā arī krāsu un rakstu paklājiem!

Bērnistabas paklāja krāsa

Paklāja krāsa bērnistabā ir īpaši svarīga, lai radītu bērnam draudzīgu un patīkamu vidi. Tāpēc pirms piemērotākā paklāja iegādes izvērtējiet, kādi paklāja krāsas kritēriji ir svarīgi tieši jums un ir būtiski jūsu mājoklī. Būtiski, lai izvēlētā paklāja krāsa harmoniski iekļautos kopējā bērnistabas interjerā. Taču ziemas paklāja kontekstā īpaši svarīgi ir izvēlēties siltu paklāja toni, lai istabas kopējo sajūtu padarītu gaišu, omulīgāku un sildošāku. Tāpat bērnistabas interjeru lieliski var papildināt arī paklāji ar rakstiem, ornamentiem vai īpaši bērnistabai piemērotām animācijām.