Dzirkstele.lv ARHĪVS

Pilsētas viesi labprāt izmanto iespēju vienas stundas laikā iepazīt Gulbeni

Inita Savicka

2021. gada 20. oktobris 17:00

85
Pilsētas viesi labprāt izmanto iespēju vienas stundas laikā iepazīt Gulbeni

Šī gada sezona elektrovilcieniņam bija ļoti veiksmīga. Lai gan sezona sākās tikai maija vidū, kad valstī vēl bija diezgan stingri epidemioloģiskie ierobežojumi, laika apstākļi lutināja un cilvēki sāka baudīt tūrisma un vasaras sezonu diezgan aktīvi.
Par to “Dzirksteli” informē Gulbenes novada pašvaldības aģentūras “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” direktore Simona Sniķe.
S.Sniķe “Dzirkstelei” stāsta, ka šajā sezonā tika apstiprināts arī jauns maršruts, kas ved caur Spārītes parku, kā arī elektrovilcieniņu vadīja un gida pakalpojumus sniedza divi atraktīvi, zinoši un profesionāli Gulbenes novada pašvaldības aģentūras “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” darbinieki Ņikita Trifonovs un Aleksandrs Lustiks, kas visai bieži pēc reisiem izpelnījās braucēju aplausus par ekskursiju.
Ekskursijā ar elektrovilcieniņu šajā sezonā devās gan Gulbenes novada iedzīvotāji, gan iedzīvotāji no dažādām Latvijas pusēm - Rūjienas, Kandavas, Rīgas, Ikšķiles, Jēkabpils, Balviem, Madonas, Smiltenes, Aizkraukles, Alūksnes, Aizputes, Carnikavas, Cēsīm, Valmieras, Siguldas, Jelgavas, Dobeles, Salacgrīvas, Alsungas, Rēzeknes, Bauskas, Liepājas, Ventspils un citām vietām. Ekskursijā ar elektrovilcieniņu šajā sezonā devās arī dažādu Gulbenes novada pašvaldības iestāžu starptautisko projektu sadarbības partneri, jo tā ir  iespēja vienas stundas laikā iepazīt Gulbeni, abi vadītāji stāsta par Gulbeni arī angļu un krievu valodā.
Elektrovilcieniņš šajā vasarā izvizināja arī citādā Dziesmu svētku gājiena “Saulesvija” Gulbenes novada dalībniekus un viesus, piedalījās Gulbenes Pilsētas svētku nakts reisos un piedāvāja muzikālos reisus ceturtdienas un piektdienas vakaros pēc ierastajiem ekskursiju reisiem.
Gulbenes novada pašvaldības aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” piedāvā arī gida pakalpojumus ekskursiju autobusos pa Gulbeni. Šādu piedāvājumu šajā sezonā izmantoja dažādas tūristu grupas un korporatīvie klienti.