Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ķirbju pankūkas ar šokolādes “indi”

Ķirbju pankūkas ar šokolādes “indi”

Sastāvdaļas (2-4 personām)
160 g pilngraudu kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. brūnā cukura
1 tējk. kanēļa
šķipsniņa sāls
1/2 tējk. rīvēta muskatrieksta
150 g paniņu
150 g ķirbju biezeņa (var pagatavot, uzvārot vai cepeškrāsnī izcepot ķirbja mīkstumu)
1 tējk. tomātu pastas
1 ola
1 tējk. vaniļas cukura
nedaudz augu eļļas cepšanai
 
Šokolādes “indei”

50 g tumšās šokolādes
50 g 10% saldā krējuma
Melnā pārtikas krāsviela (piemēram, ogle)
 
Pagatavošana
  Samaisi bļodā ķirbju biezeni, olas, paniņas, tomātu pastu un cukuru.

  1. Pievieno masai miltus, garšvielas, sāli, cepamo pulveri un samaisi viendabīgā mīklā. Ļauj mīklai pastāvēt 5-10 minūtes.

  2. Cep pankūkas uz sakarsētās pannas.

  3. Pagatavo mērci, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausējot šokolādi kopā ar krējumu un melno krāsvielu.

  4. Pārlej pankūkas ar melno mērci un baudi uzreiz pēc cepšanas.