Dzirkstele.lv ARHĪVS

Eiropas Savienība ir izstrādājusi jaunus, digitālus mācību materiālus skolēniem, skolotājiem un vecākiem latviešu valodā

Dzirkstele.lv

2021. gada 11. novembris 09:44

154
Eiropas Savienība ir izstrādājusi jaunus, digitālus mācību materiālus skolēniem, skolotājiem un vecākiem latviešu valodā

Covid-19 uzliesmojums un tā iespaidā radītā digitālā mācību vide ir parādījusi, ka ir vajadzīgi efektīvāki tiešsaistes rīki mācībām un mācīšanai. Tāpēc Eiropas Savienība (ES) ir izveidojusi digitālos mācību materiālus – ES “Mācību stūrītis”, kas ir vērtīgs mācību satura palīgs skolotājiem, bērniem vecumā no 5 līdz 18 gadiem un to vecākiem, un tagad digitālie materiāli ir pieejami arī latviešu valodā.

Šis mācību resurss piedāvā visaptverošus materiālus par ES, tostarp aktivitāšu grāmatas, videoklipus, konkursus, spēles, ziņas un citus materiālus visās ES valodās. 2020. gadā vien šo ES iestāžu tiešsaistes platformu izmantoja vairāk nekā 1,7 miljoni apmeklētāju.

“Mācību stūrītis”, kas pieejams visās 24 oficiālajās ES valodās, apvieno simtiem interaktīvu mācību materiālu par ES. Tas aptver 12 ES aktuālās tēmas, tostarp kultūru un ES vēsturi, klimata pārmaiņas un vidi, pārtiku, lauksaimniecību un zivsaimniecību, kā arī zinātni un pētniecību. ES “Mācību stūrītis” var atvieglot materiālu sagatavošanu gan Covid -19 noteiktu attālināto mācību ietvaros, gan arī turpmāk, nodrošinot iespēju skolotājiem plānot jaunas idejas mācību stundām, kā arī iepazīt sadarbības iespējas ar citām skolām un skolotājiem visā ES. Mācību materiāls tiek atlasīts pēc vecuma grupas, tēmas un veida, lai palīdzētu atrast labāko materiālu katram mērķim.

“Mācību stūrītis” aicina lietotājus izpētīt ar ES saistītus konkursus, mācību materiālus un spēles, sadarbības iespējas skolotājiem un brīvprātīgā darba aktivitātes skolēniem. Mācību stūrīša rīkkopa sastāv no gatava teksta, kā arī sociālo tīklu ziņām un vizuālajiem materiāliem, kurus vari brīvi izmantot savā vietnē vai sociālo tīklu kanālos, informējot par “Mācību stūrīša” daudzveidīgajiem materiāliem.

Mācību materiāli, kur iekļautas gan spēles, gan uzdevumi, iedalās četrās kategorijās: materiāli visām vecuma grupām par dažādām tēmām, materiāli un spēles par klimatu un vidi, publikācijas un spēles sākumskolām, kā arī mācību materiāli un spēles vidusskolēniem. Tāpat ir iespēja abonēt ikmēneša “Mācību stūrīša” ziņas 24 valodās, lai vienmēr būtu informēts par vietnes jaunumiem.

Visi materiāli ir pieejami bez maksas vai nu ES “Mācību stūrīša” mājāslapā (šeit), vai arī “Skola2030” mācību resursu krātuvē (šeit). Izmēģini “Mācību stūrīti” jau šodien: https://europa.eu/learning-corner/home_lv