Dzirkstele.lv ARHĪVS

Tautasdziesmām veltīts romāns (konkurss)

Dzirkstele

2021. gada 2. decembris 11:23

91
Tautasdziesmām veltīts romāns (konkurss)

Izdevniecībā “Latvijas mediji” izdotais Lindas Šmites romāns “Akmens peldēšana” veltīts tautasdziesmām. “Mani vada pārliecība, ka tautasdziesmas ir latviešu Svētie Raksti, ka mums dainās itin viss jau priekšā uzrakstīts. Atliek izlasīt, ieklausīties, ņemt vērā, un harmoniska dzīvošana būtu rokā, ja vien mēs dainas lasītu, saprastu un ļautu tām vadīt savu dzīvi. Bet no tautasdziesmām ir aiziets pārāk tālu,” saka autore.

Kurš to būtu domājis, ka pieredzējušais Humanitāro zinātņu fakultātes docents Atvars Akmens iemīlēsies kā puika? Sapīsies pārgudras studentes zeltainajā, dainu pilnajā bizē, un gatavs gan! Bet, kad mīlestība zudusi, Atvars, tāpat kā dažs labs intelektuālis pirms viņa, izmisīgi meklējot pamatu zem kājām, dodas uz laukiem. Nomaļā pieturā sastaptā izdarīgā ogotāja Jana ir tiešs pretstats pasniedzēja zudušajai mīlestībai. Vai abiem kopīgais spīts kavēs saprašanos, vai palīdzēs izpeldēt cauri dzīves grūtībām?

Atbildi pareizi... un, iespējams, laimēsi Lindas Šmites romānu “Akmens peldēšana”.
1. No kāda Ilzes Indrānes romāna ņemts Lindas Šmites vārds?
a) “Ūdensnesējs”,
b) “Cepure ar kastaņiem”,
c) “Lazdu laipa”.
2. Kurā novadā dzīvo Linda Šmite?
a) Jēkabpils novadā,
b) Madonas novadā,
c) Ērgļu novadā.
3. Kā sauc Lindas Šmites grāmatu par karotēm?
a) “Karotājkarotes”,
b) “Cīnītājkarotes”,
c) “Lidotājkarotes”.

Sūti atbildes līdz 5.decembrim uz e-pastu “laime@dzirkstele.lv” vai īsziņā uz tālruni 26415659, norādot vārdu un uzvārdu!


23.novembrī laikrakstā “Dzirkstele” izsludinātā konkursa atbildes: 1. a) Žaks Frīnss bērnībā sapņoja kļūt par aktieri; 2. c) skolotājs Jāps ir klases audzinātājs 3.klasei; 3. b) Edmunds Jansons ir režisors animācijas filmai “Lupatiņi”. Žaka Frīnsa grāmatu “Sestklasnieki neraud” laimējusi Ināra Indričeva. Balvu var saņemt redakcijā.