Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ziemassvētku vecīša transportlīdzekļu parāde, gaismas spēles un koncerts

.

2021. gada 3. decembris 16:56

144
 Ziemassvētku vecīša transportlīdzekļu parāde, gaismas spēles un koncerts

25. decembrī Lizumā: 16.00 - Ziemassvētku vecīša transporta parāde (izgrezno jebkādu transporta līdzekli ar svētku gaismiņām, saģērbies Ziemassvētku vecīša tērpā, vadot transporta līdzekli, un piedalies svētku braucienā no Velēnas uz Lizumu; pieteikties var līdz 20. decembrim pa tālruni 29477005); 16.00-23.00 - gaismas spēles Lizuma pagasta centrā un ozolu alejā; 19.00 - Lizuma jauktā kora koncerts "Ziemas laiks". Par dalību koncertā informēt pa tālruni 29477005 līdz 23. decembrim. Uz koncertu ieeja - brīva.

Pasākums “zaļajā” līmenī, uzrādot vakcinācijas/pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja bez sertifikāta, no 12 gadu vecuma jāuzrāda vakcinācijas/pārslimošanas/testēšanas sertifikāts vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu skrīninga testu. Jāievēro valstī pastāvošie drošības noteikumi.


Vai ir Ziemassvētku vecītis?

Mācoties trešajā klasē, mani nomāca jautājums, un nu pirms Ziemassvētkiem, pienāca tā reize, kad es spēju saņemties un atklāti parunāt par to ar tēti.

Es iesāku:

– Daži bērni skolā man kaut ko pateica, bet es zinu, ka tā nav taisnība.

- Kas tas ir, meitiņ?

- Bērni saka, ka Ziemassvētku vecīša nemaz nav, bet es ticu tam, ko tu man stāstīji.

- Bērniem nav taisnība, Ziemassvētku vecītis patiešām pastāv.

- Es jau tā domāju! - man izlauzās atvieglota nopūta.

- Bet man par viņa tev kaut kas jāpastāsta. Reiz sensenos laikos tiešām dzīvoja kāds vīrs, kas ceļoja pa visu pasauli, dalīdams bērniem dāvanas. Nostāstus par šo vīru var dzirdēt daudzās zemēs, un katrā no tām viņam ir dots citādāks vārds. Pie mums to sauc par Ziemassvētku vecīti. Tas ir gars, kurš iemieso sevī nesavtīgu mīlestību, kas izpaužas dāvinot veltes, kuras nāk no sirds. Kad bērns ir sasniedzis noteiktu vecumu, viņš sāk saprast, ka patiesībā Ziemassvētku vecīša nav, kurš Ziemassvētku vakarā nolaižas pa skursteni. Šis brīnumainais tēls iemiesojas tavā, manā, māmiņas sirdī un visu to cilvēku sirdīs un prātos, kuri tic došanas priekam. Patiesībā Ziemassvētku vecīša būtība slēpjas spējā dot citiem, nevis saņemt. No tā brīža, kad cilvēks ir aptvēris, ka svētku burvība nāk no viņa paša, no tā, ka Ziemassvētku vecītis mīt viņa sirdī.

- Vai tu saproti, ko es gribu pateikt? Meitiņ, paskaties uz mani!

Es pagriezu galvu un ieskatījos viņa acīs. Viņa sejā staroja tūkstoš galaktiku gaismā, un es viņa acīs saskatīju Ziemassvētku vecīša acis. Tas bija īsts Ziemassvētku vecītis, kurš bija veltījis savu laiku, meklējot man īpašas dāvanas, ko es pirms ierašanās uz šīs planētas biju vēlējusies saņemt Ziemassvētkos. Es sapratu to. Es sapratu došanas prieku, sajūsmu un mīlestību. Tētis pievilka mani sev klāt, apskāva un tā mēs sēdējām, man likās, tik ilgi, kā nekad.

- No šī brīža Ziemassvētku vecītis dzīvo tavā sirsniņā. Šis ir viens no svarīgākajiem brīžiem manā dzīvē, jo tagad tu zini, ka Ziemassvētku vecītis neeksistēs, ja nebūs tādu cilvēku kā mēs, kas uztur viņu dzīvu. Kā tu domā vai varēsi izpildīt šo domu?

- Protams! Es tevi mīlu, tēt! Tu esi vislabākais Ziemassvētku vecītis, kāds jebkad dzīvojis pasaulē!