Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenē vakar atkal ūdensvada avārija

Diāna Odumiņa

2021. gada 14. decembris 00:00

10
Gulbenē vakar atkal ūdensvada avārija

Decembris Gulbenē šogad ir raksturīgs ar ūdensvada avārijām. 8 dienu laika ir bijušas 3 avārijas un 4 ūdensvada atslēgumi – viens plānots, bet 3 neplānoti. Lai arī operatīvi tiek publiskota  informācija par avārijām un par brīdi, kad tās novērstas, tas nemazina iedzīvotājos rūgstošo neapmierinātību.
SIA “Gulbenes nami” ziņoja par ūdens padeves atslēgumu 13.decembrī uz noteiktu laiku (9 stundām) sakarā ar Vidus ielas rekonstrukciju. Norādītas bija konkrētas 13 adreses, kuras tas skars Brīvības, Līkajā un Bērzu ielā. Taču neplānoti ūdens padeve jau no paša rīta tika pārtraukta vēl arī Nākotnes ielas kvartālā sakarā ar pēkšņu avāriju. SIA “Gulbenes nami” par visām šīm aktualitātēm publiski ziņoja gan sociālajos tīklos, gan savā un pašvaldības mājaslapā. “Dzirkstelei” savu sašutumu ir pauduši bērnudārza “Auseklītis” audzēkņu vecāki, jo viņi kārtējo reizi bija aicināti izņemt savas atvases no bērnudārza sakarā ar ūdensvada avāriju. Cilvēki vaicā, kad šī “raustīšana” beigsies. Novada pašvaldības Īpašumu pārraudzības nodaļas vadītājs Kristaps Dauksts komentēja, ka ārkārtas situācijas nav iespējams iepriekš paredzēt.
SIA “Gulbenes nami” valdes loceklis Rihards Korns “Dzirkstelei” biežas pilsētas ūdensvada avārijas decembrī raksturoja ar vienu teikumu: “Ūdensvadi ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī un ir ļoti veci.” Vēlāk viņš piebilda – pamazām nāksies pilsētas ūdensvada tīklus atjaunot.
Atgādināsim, ka ūdensvada avārijas Gulbenē bija arī 9.decembrī Parka ielā, Dzilnas ielā, Brīvības ielā un Dīķa ielā, kā arī daļā pilsētas 6.decembrī. Iedzīvotāji bija sašutuši arī, ka SIA “Gulbenes nami” neizpildīja solīto par ūdens īslaicīgu padošanu noteiktās stundās, kamēr avārija vēl nav pilnībā novērsta.