Dzirkstele.lv ARHĪVS

Bānīša pirts atkal vaļā, bet ar citādu darbalaiku

Diāna Odumiņa

2021. gada 14. decembris 00:00

578
Bānīša pirts atkal vaļā, bet ar citādu darbalaiku

Gulbeniešu iecienītā bānīša pirts, kas atrodas depo ēkā Viestura ielā, pēc ilgāka pārtraukuma sakarā ar pandēmiju ir atsākusi darbu nedēļu nogalēs – sestdienās un svētdienās.

Noteiktā vienā laikā tā pieejama sievietēm, bet citā – vīriešiem. Sestdienas ir vīru dienas no pulksten 12.00 līdz 19.00. Sievietēm pirts tiek atvēlēta svētdienās no pulksten 12.00 līdz 19.00. Tas ir īsāks darba laiks, nekā pirtij bija pirms pandēmijas, jo agrāk pirts darbojās arī piektdienās. 

Gulbenietis Herberts Balodis ir priecīgs, ka jau trešo mēnesi pirts atkal darbojas, tomēr viņš gribētu, lai sestdienā pirts sāktu strādāt no pulksten 10.00. Ar šādu ierosinājumu viņš ir vērsies “Dzirksteles” redakcijā.

“Ilgi pirts nevērās vaļā. Zvanīju uz novada pašvaldību, rosināju. Pirts atsāka darbu. Tas ir sabiedrisks pakalpojums, kuram pēc “lokdauna” beigām ir jābūt pieejamam personām ar derīgu vakcinācijas/izslimošanas sertifikātu. Zinu, ka uz bānīša pirti Gulbenē brauc interesenti no Alūksnes un no Madonas. Pulksten 12.00 reizēm pirtī ir burzma. Šad tad bļodu sāk pietrūkt. Kāpēc gan pirts sestdienās un svētdienās nevarētu sākt strādāt jau no pulksten 10.00? Tik un tā taču kurinātājs jau ir darbā. Var taču agrāk krāsnī iesviest pirmo malkas pagali. Tādā veidā “to biezputru” varētu drusciņ šķidrāku uztaisīt un samazināt cilvēku plūsmu. Tas ir svarīgi, lai minimalizētu apmeklētāju saskari, jo vēl taču neesam uzvarējuši pandēmiju, slimo pat vakcinētie. Tāpēc es aicinu SIA “Gulbenes-Alūksnes bānītis” pārskatīt pirts darbības grafiku. Jāsaprot, ka uzņēmums tiek dotēts, un pirts ir “zem bānīša”. Loģika liek domāt, ka dotācija skar arī pirti,” saka H.Balodis.
SIA “Gulbenes-Alūksnes bānītis” pārvadājumu daļas vadītājs Raitis Melders “Dzirkstelei” saka – uzņēmums ir pētījis apmeklētāju plūsmu pirts darbības dienās un izveidojis darbības grafiku darbam Covid-19 pandēmijas apstākļos. Svarīgi esot, lai pirts darbība būtu saimnieciska un neradītu zaudējumus. Apmeklētāju arī nemaz neesot tik daudz.