Dzirkstele.lv ARHĪVS

Taromāts Gulbenē ir, bet vēl nedarbojas

Inita Savicka

2021. gada 15. decembris 12:56

2045
Taromāts Gulbenē ir, bet vēl nedarbojas

Arī Gulbenes veikalos sāk parādīties pirmie taromāti depozīta sistēmas ieviešanai. “Dzirkstele” pamanīja, ka taras pieņemšanas automāts jeb taromāts jau ir uzstādīts veikalā “Alko Outlet”. Tiesa, taromāts savu funkciju vēl neveic un nodot dzērienu iepakojumus šobrīd vēl nevar.
Latvijā tiks uzstādīti trīs dažādu veidu taromātu modeļi, kas paredzēti izvietošanai nelielā veikalā, vidēja izmēra veikalā un lielā veikalā. Taromāts spēs identificēt iepakojumu pēc tā formas, svara, materiāla veida un svītrkoda.
SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis stāsta, ka taromāti savu darbību uzsāks līdz ar vienotas depozīta sistēmas darbības uzsākšanu visā valstī – 2022. gada 1. februārī. Depozīta sistēmā varēs nodot stikla, plastmasas un metāla (skārdenes) bezalkoholisko, visa veida alus un citu alkoholisko (zem 6 %) dzērienu iepakojumus. Par katru nopirkto depozīta iepakojumu iedzīvotājam būs jāiemaksā depozīts 10 centi, ko pēc iepakojuma nodošanas varēs saņemt atpakaļ, ja uz nododamā iepakojuma būs nolasāma speciālā atpazīstamības zīme un svītrkods, kā arī iepakojums būs iztukšots.