Dzirkstele.lv ARHĪVS

Puzuris gandrīz uzkrīt bērnam

Diāna Odumiņa

2021. gada 17. decembris 00:00

8
Puzuris gandrīz uzkrīt bērnam

Ceturtdien, 16.decembrī, dienas vidū starpgadījums noticis Gulbenes centrālajā skvērā, kuru rotā Liepājas dekorāciju kompānijas “December Design” uzstādītais vides objekts egles formā.

“Dzirkstele” novēroja, kā divi vīri aiznes puzuri, kurš pirms tam bija karājies egles konstrukcijas iekšpusē. Vēlāk vietnē “Facebook.com” parādījās kādas māmiņas (vārds redakcijai ir zināms) satraukts ieraksts: “Šodien vienos dienā šitas viss skaistums, kas atrodas iekšā eglē piestiprināts augšā, uzkrita manai meitai gandrīz uz galvas. Viņa tieši tajā brīdī spēlējās, atrodoties iekšā. Paldies Dievam, stāvēja ne pa vidu. Ar trīcošām rokām rakstu, iedomājoties, ka tas viss varēja pavirzīties daudz bēdīgāk. Kā var kaut ko tādu uzstādīt, kas izrādījās nepavisam nav drošs, it īpaši, kad izdomāts priekš bērniem, lai viņi tur speciāli varētu dzīvoties?!”

“Dzirkstele” sazinājās ar šo māmiņu. Viņa teica – ģimenes pārstāvis zvanījis uz novada pašvaldību un uzreiz informējis par notikušo.
Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Andis Caunītis “Dzirkstelei” saka – vides objekta veidotāji ir izsaukti ierasties uz vietas un noskaidrot “defektāciju un saprast”, kāpēc tā noticis. Vēlreiz tikšot izvērtēts drošums, lai gan “konstrukcija nav tik smaga”. Tikšot izpētīts videonovērošanas kameru fiksētais. A.Caunītis gan nedomā, ka puzuris bijis purināts vai kā citādi aizskarts ar ļaunu vai kaitniecisku nolūku. Viņš pieļauj, ka varbūt ir radušās problēmas ar sastiprinājuma elementiem. “Paldies Dievam, ka viss ir beidzies laimīgi, tikai ar izbīli, satraukumu,” teic A. Caunītis. 

“Dzirkstele” telefoniski sazinājās ar “December Design”, kur atbildēja – par situāciju jau 16.decembra vakarā kļuva zinoši un domāšot, “kā situāciju izlabot”. Solīja vēlāk atzvanīt un komentēt situāciju sīkāk.

Gulbenes kultūras centra vadītāja Zeltīte Dūrīte “Dzirkstelei” sacīja: “Tiks uzlikts jauns puzuris.”
Jau vēstīts, ka šīs vides objekts egles formā pašvaldībai ir izmaksājis 36 444 eiro.