Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ziemassvētku vecītis dodas pie Gulbenes novada bērniem

Inita Savicka

2021. gada 17. decembris 11:48

1136
Ziemassvētku vecītis dodas pie Gulbenes novada bērniem

Pirmais brauciens notika 16. decembrī, kad Ziemassvētku vecītis devās pie Druvienas un Rankas pagasta bērniem, kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādi.

Gulbenes novada Kultūras pārvaldes vadītāja Gundega Ķikuste “Dzirkstelei” stāsta, ka par palīdzību braucošā “Rūdolfa” un kamanu noformēšanā milzīgs paldies Ingai un Jānim Nagļiem no Lejasciema pagasta, bez kuru atbalsta, talanta un entuziasma “Rūdolfs” nebūtu tāds, kādu redzam šobrīd.

I.Nagle “Dzirkstelei” stāsta, ka viņu uzrunāja G.Ķikuste un tā bija viņas ideja, savukārt viņa domājusi, kā to realizēt. “Bija, ko palauzīt galvu,” atzīst I.Nagle un piebilst, ka bez vīra palīdzības neko tādu viņai nebūtu izdevies realizēt. “Viņš man ļoti palīdzēja, tiekot galā ar tehnisko pusi,” saka I.Nagle. Lai izgreznotu kamanas, bija nepieciešamas speciālas lampiņu virtenes, jo neder kuras katras. “Sanāca mazs Rūdis ar kamanām. Galvenais, lai bērniem ir prieks!” uzsver I.Nagle.

Abiem ar vīru šis projekts bija diezgan darbietilpīgs. “Arī pārveidot parastu piekabi par ragavām nebija nemaz tik vienkārši. Zaļas vītnes, sniegpārsliņas un mūsu gulbenieša Pētera Borodkina skaistie meža zaru krēsli tika salikti iekšā un nostiprināti. Procesu uzsākot un darot, idejas risinājās un atrisinājās arī tehniskie jautājumi. Man jau vienmēr patīk trakas lietas. Es vienmēr apņemos un iesaistos tādos projektos, jo man pašai ir ļoti interesanti. Nav viegli – tas ir smags fizisks darbs, bet ir ļoti interesanti. Es dekorēju kāzu mašīnas, savā laikā, kad bija novada svētki, Lejasciemam veidoju puķu bānīti. Kaut kas tāds ir bijis, bet ne šādā risinājumā – kad ir apgaismojums ar lampiņām. Tāds vēl nav bijis,” stāsta I.Nagle.

Kopumā novadā saldumu paciņas uz Ziemassvētkiem saņems 3130 bērni un skolēni. Tie bērni, kuri apmeklē bērnudārzus, paciņas saņems bērnudārzos, bet tie, kuri apmeklē skolu, – savās skolās.

Ziemassvētku vecīša kamanu ceļš:
● 16.decembris – Druviena, Ranka
● 17.decembris – Tirza, Lizums
● 18.decembris – Beļava, Lejasciems
● 19.decembris – Stāmeriena, Litene
● 20.decembris – Galgauska, Daukstes
● 21.decembris – Līgo, Jaungulbene
● 22.decembris – Stradi, Gulbene
● 23.decembris – Gulbene