Dzirkstele.lv ARHĪVS

Sūdzas par smēķētājiem kāpņu telpās

Inita Savicka

2010. gada 10. marts 12:06

1783
Sūdzas par smēķētājiem kāpņu telpās

Lasītāji vairākkārt ir sūdzējušies "Dzirkstelei" par smēķētājiem kāpņu telpās. "Lai arī kāpņu telpā ir uzlikti brīdinoši uzraksti, ka smēķēt daudzdzīvokļu māju kāpņu telpās ir aizliegts, ir tādi, kas to neņem vērā," saka kāda Nākotnes ielas daudzdzīvokļu mājas iemītniece.

"Dzirkstele" sazinājās ar Gulbenes sabiedriskās kārtības sargu Mārtiņu Didrihsonu - Linardu - Nuku, kurš norāda, ka pilsētas saistošajos noteikumos ir rakstīts, ka par daudzdzīvokļu ēku koplietošanas telpu piegružošanu ar sīkiem sadzīves atkritumiem: izsmēķiem, sērkociņiem, saulespuķu sēklām, papīriem un pudelēm, var uzlikt naudas sodu līdz 50 latiem.


"Pie rokas vainīgos pieķert ir grūti, bet ir arī citi instrumenti, kā ar to cīnīties. Ir mājas vecākais un iedzīvotāji, var mēģināt vienkārši sarunāt ar tiem cilvēkiem, kuri to dara, lai vairāk tā nerīkojas. Ir bijuši gadījumi, ka daudzdzīvokļu mājas vecākais man sūdzas par šādām lietām un saka, ka iedos arī konkrētu dzīvokļu numuru, kurš rada nekārtības, bet tā arī līdz šim nav iedots. Ir daži daudzdzīvokļu māju vecākie, kuri man ir nosaukuši konkrētus dzīvokļa numurus, no kuriem, piemēram, izsmēķus met pa logu ārā. Tagad ir ziema, tāpēc to ir grūtāk kontrolēt, bet sniegs nokusīs un varēs redzēt, kas notiek zem šo dzīvokļu logiem. Varēsim nofotografēt, pierādīt un attiecīgi arī sodīt," uzsver M.Didrihsons - Linards - Nuka.


Viņš piebilst, ja, piemēram, smēķētāji kāpņu telpā nereaģē uz mutisku brīdinājumu, tad iedzīvotāji var zvanīt arī valsts policijai un ziņot par nekārtībām.