Dzirkstele.lv ARHĪVS

Sabojā trīs portatīvos datorus (papildināts)

2010. gada 9. marts 10:23

455
Sabojā trīs portatīvos datorus (papildināts)

8.martā pulksten 23:30 Gulbenē, Ābeļu ielā, ar cilindriskas formas metāla priekšmetu izsists veikala loga stikls un sabojāti trīs portatīvie datori 883 Ls vērtībā. Uzsākts kriminālprocess.

Veikala īpašnieks Egils Buliņš "Dzirkstelei" stāsta, ka šis ir pirmais gadījums, kad veikalam ir izsists stikls un nodarīti materiālie zaudējumi. Viņš ir pārliecināts, ka vainīgais gribējis nozagt veikalā esošās preces, bet tas nav izdevies.

 

"Tas noteikti nebija netīšām. Tāpat tas noteikti nav darīts un tā arī nav vienkārša ļaunprātība. Paskat, kas par caurumu loga stiklā! Ir "laists" iekšā pamatīgs metāla gabals un ar pamatīgu spēku, lidojot tas trāpījis plauktā izliktajiem portatīvajiem datoriem. Tas ielidojis tālu iekšā veikala telpā. Cilvēks, kas to izdarīja, bija sagatavojies. Vienkārši neparēķināja, ka ir ielikta labāka stikla pakete. Viņš noteikti bija iedomājies, ka stikls uzreiz sabruks ar pirmo metienu un pirmajā momentā pagrābs, ko jau varēs pagrābt, bet loga pakete nesabruka un neko nozagt neizdevās," saka E.Buliņš.


Viņš domā, ka vainīgi nav nedz tīņi, nedz jaunieši, bet gan jāmeklē kāds "rūdītāks" ļaunprātis.
Pašlaik zaudējumu tāme nodota arī apdrošinātājiem.