Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kaimiņš brutāli piekauj māti un meitu

Diāna Odumiņa

2010. gada 9. marts 15:05

5983
Kaimiņš brutāli piekauj māti un meitu

Agresijas iemesls - kaimiņu dzīvoklī viesi metuši no balkona izsmēķus
1.marta vakarā daudzdzīvokļu mājā Gulbenē, Nākotnes ielā, 30 gadu vecs iedzīvotājs savu nepatiku pret kaimiņu smēķēšanu uz balkona izrādīja, dodoties paust savu nostāju nepieklājīgajiem pīpmaņiem uz viņu dzīvokli. Pēc tam attiecību skaidrošana turpinājās mājas iedzīvotāju koplietošanas kāpņu telpā. "Dzirkstelei" to apstiprina valsts policijas Vidzemes reģiona prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Visa notikušā rezultātā Gulbenes slimnīcā nonāca kaimiņa piekautās sievietes - 16 gadus veca meitene un viņas māte. "Viņas kopš pirmdienas atrodas slimnīcā," "Dzirkstelei" apstiprina Gulbenes slimnīcas galvenās ārstes vietniece Alda Buša. Policija "Dzirkstelei" apstiprina informāciju tikai par vienu kautiņā cietušo personu - sievieti.  

Gulbenes policijas iecirkņa elektronisko notikumu žurnālā ir reģistrēta informācija, ka 1.marta vakarā no pēc konflikta daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā Gulbenē, Nākotnes ielā, patruļdienests policijā nogādāja vairākus jauniešus, kas esot bijuši alkohola reibumā.

 

D.Jukāma informē par faktiem, ko noskaidrojusi policija. Viss sācies ar to, ka 30 gadus vecais vīrietis bijis nemierā ar kaimiņu smēķēšanu uz balkona, tāpēc devies uz kaimiņu dzīvokli, lai pateiktu, "ja smēķē uz balkona, izsmēķus nevajadzētu mest nama pagalmā".

 

Sita ar beisbola nūju?

Cietusī sieviete "Dzirkstelei" stāsta savu versiju par to, kā sācies incidents: "Kad pēc zvana atvērām mana dzīvokļa durvis, kaimiņš ienāca iekšā un manai meitai prasīja, lai tā pasauc savu čali. Neko nepaskaidrojot, kaimiņš uzreiz sita meitas draugam - 20 gadus vecam puisim - ar kulaku pa seju, viņš nokrita zemē." Viņas meita nelūgto viesi izstūmusi ārā no dzīvokļa.

 

Dzīvokļa saimniece saka, ka viņa tajā brīdī vispār neko nav sapratusi. "Es tikai nesen biju pārradusies mājās no darba, redzēju, ka jaunieši skatās televizoru," saka viņa. Dzīvoklī ienākušā kaimiņa pēkšņā agresija likusies pilnīgi nesaprotama. "Es biju tā, kas teicu, ka jāiet pie kaimiņa noskaidrot, kāpēc viņš tā ir rīkojies. Jaunieši bija par to, lai uzreiz izsaucam policiju," atceras sieviete. No sava ceturtā stāva dzīvokļa viņa kopā ar trim jauniešiem kāpusi lejā pie kaimiņa, kas dzīvo dažus stāvus zemāk. Atmiņā palicis, kā kaimiņš stāvējis sava dzīvokļa durvīs ar beisbola nūju rokās un kāpņu telpā sitis visiem pēc kārtas.

 

Cietusī sieviete stāsta, ka vīrieša uzbrukuma rezultātā viņām abām ar meitu ir nodarīti miesas bojājumi, saņemot sitienus ar beisbola nūju. Gan mātei, gan meitai kaimiņš esot lauzis degunu, abām esot smadzeņu satricinājums. "Man uz sejas ir uzliktas šuves," stāsta sieviete. Abas turpina ārstēties Gulbenes slimnīcā. "Es gribētu, lai kaimiņš izskaidro man, kāpēc tā rīkojies, un lai atvainojas mums abām ar meitu, līdz šim mums konfliktu nav bijis, vienmēr satiekoties sveicinājāmies," saka sieviete.

 

Informācija ir pretrunīga

Arī policijai ir informācija par beisbola nūju. 30 gadus vecais vīrietis to paņēmis līdzi, saprazdams, ka jaunieši nāk lejā uz viņa dzīvokli agresīvi, iereibuši un viņi ir vairāki. Policija pieļauj, ka turpmākā saruna gaitenī izvērsusies nemierīga un tās laikā sākusies grūstīšanās.

 

"Pagaidām nekas neliecina un nav gūti pierādījumi tam, ka sieviete miesas bojājumus guvusi no sitieniem, kas izdarīti ar nūju, vai ka beisbola nūja vispār tikusi izmantota konflikta risināšanā," klāsta D.Jukāma. Viņa piebilst, ka notikušā sakarā ir "uzsākta resoriskā pārbaude". Esot arī saņemts cietušās sievietes iesniegums, paskaidrojumi no konfliktā iesaistītajām personām un tiek lemts par kriminālprocesa uzsākšanu.

 

Savukārt cietušais 20 gadus vecais puisis "Dzirkstelei" uzsver, ka draudzenes dzīvokļa kaimiņš ar beisbola nūju kāpņu telpā sitis uzreiz, līdzko atvēris durvis, sitis visiem pēc kārtas, arī sievietēm. Darbības likušās mērķtiecīgas. To pašu "Dzirkstelei" apstiprina cietusī sieviete.

 

"Viņš iznāca no dzīvokļa jau sagatavojies un ar nolūku sist," saka viņa. Redzot to, arī jauneklis un viņa draugs esot sākuši turēties pretī, gribēdami, lai vīrietis nomierinās. Tad atvērušās kāda cita dzīvokļa durvis un pa tām iznākusī sieviete teikusi, ka ir policijas darbiniece. Viņa arī izsaukusi policijas patruļdienestu.

Pēc cietušo "Dzirkstelei" sniegtās informācijas, policijā nogādāta 16 gadus veca meitene un viņas 20 gadus vecais draugs. Puisis "Dzirkstelei" stāsta, ka ir uzstājis, lai meitene tiktu vesta uz slimnīcu, jo viņai asiņojis lauztais deguns, taču tas neticis ņemts vērā. Meitene policijā ar lauztu degunu un smadzeņu satricinājumu pratināta un noturēta aptuveni trīs stundas, vēlāk nepilngadīgo jaunieti slimnīcā nogādājusi pašas māte, kas atbraukusi pakaļ meitai. Puisis noturēts policijā līdz nākamās dienas rītam. Savukārt beisbola nūjas vicinātāju policija neesot aizturējusi.