Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ugunsgrēkā iet bojā divi cilvēki (papildināts)

Dace Jukāma

2010. gada 5. februāris 10:42

1664
Ugunsgrēkā iet bojā divi cilvēki (papildināts)

Ir uzsākts kriminālprocess un tiks veiktas ekspertīzes
Vakar, 4.februārī, pulksten 20.45 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā tika saņemts izsaukums uz Līko ielu 22, kur divstāvu dzīvojamajā mājā dega pirmā stāva dzīvoklis 24 kvadrātmetru platībā. Policijas sniegtā informācija liecina, ka ugunsgrēkā bojā gājis 1937.gadā dzimis vīrietis un 1947.gadā dzimusi sieviete.

"Ierodoties notikuma vietā, redzējām, ka ēkas pirmajā stāvā ar atklātu liesmu deg dzīvoklis. Saņēmām informāciju, ka mājas otrajā stāvā varētu būt cietusī, tāpēc glābēji devās uz ēkas otro stāvu, pa ceļam dzēšot liesmas, un evakuēja cietušo no mājokļa. Tika iznesti un atdzesēti arī divi gāzes baloni. Saņēmām informāciju, ka degošajā dzīvoklī varētu būt arī tā saimnieks. Viņš tika atrasts drēbju skapī. No pieredzes varu teikt, ka šādos gadījumos skapjos parasti slēpjas bērni. Iespējams, ka bojāgājušajam vīrietim bija veselības problēmas," stāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Gulbenes daļas komandieris Vijārs Griķis.

 

Ugunsnelaimi izdevies lokalizēt pulksten 23.43. Šobrīd tiek skaidrots ugunsgrēka izcelšanās iemesls. "Varbūt ugunsgrēks izcēlies bojātas apkures ierīces dēļ, bet, iespējams, nelaimi izraisījusi vīrieša neuzmanīga rīcība ar atklātu uguni," saka V.Griķis.

 

(Vairāk lasiet 6,februāra "Dzirkstelē)