Dzirkstele.lv ARHĪVS

Headline klīnika – solis pretim mūsdienīgai veselības aprūpes sistēmai Latvijā

Tamāra Ulase

2009. gada 9. decembris 11:35

1292
Headline klīnika – solis pretim mūsdienīgai veselības aprūpes sistēmai Latvijā

1. decembrī Rīgā durvis ir vērusi privātklīnika Headline, kas specializējas ausu, kakla un deguna slimību ārstēšanā. Jaunā ārstniecības iestāde sper soli pretim konceptuāli jaunai un mūsdienīgai medicīnas aprūpes sistēmai Latvijā, ārstēšanā izmantojot jaunākās paaudzes medikamentus - augu izcelsmes zāles ar zinātniski apstiprinātu iedarbību.

PROSPERO Sabiedrisko attiecību specialiste Antra Boitmane informē, ka papildus klasiskajām ORL slimībām, jaunā klīnika veic arī krākšanas un miega apnojas sindroma izpēti un ārstēšanu, neiroloģisko slimību ārstēšanu ORL medicīnas jomā, sejas plastikas un sejas-žokļu ķirurģiju. Klīnikas vadībai ir izveidota veiksmīga sadarbība ar starptautisko ekspertu tīklu, ar kuriem nākotnē ir plānota regulāra zinātniski-teorētiskā apmaiņa un sadarbība īpaši sarežģītos gadījumos. Jau klīnikas atklāšanas dienā simpozija laikā starptautiski atzīti zinātnieki, ausu, deguna un kakla slimību doktori un farmaceiti iepazīstināja ar jaunākajiem atzinumiem, kas ir balstīti uz praktisko pieredzi elpošanas slimību ārstēšanā.

 

Headline klīnikai ir ambulatorisko slimnieku ārstēšanas daļa, dienas stacionārs un lekciju zāle universitātei. Ambulatoro slimnieku ārstēšanai paredzēti divi konsultāciju kabineti, viena izmeklēšanas telpa un operāciju zāle. Dienas stacionāra daļai ir operāciju zāle, trīs palātas ar kopskaitā sešām gultas vietām un miega laboratorija. Klīnikā nodarbināti 8 speciālisti - ārsti un medicīniskais personāls.

 

Jaunā klīnika, kura sadarbībā ar Latvijas Universitāti apmāca medicīnas studentus, izmanto ārstēšanu ar jaunākās paaudzes medikamentiem.

 

"Augu izcelsmes zāles (fitofarmācijas produkti) ar zinātniski apstiprinātu iedarbību, kuras ir ražojis Vācijas fitofarmācijas tirgus līderis Bionorica, ir pirmā izvēles terapija, kas garantē pacientiem lielāko iespējamo aizsardzību no blakusefektiem=," norāda A.Boitmane.