Dzirkstele.lv ARHĪVS

Baltijā jauns ausu, kakla, deguna slimību ārstēšanas koncepts

2009. gada 25. novembris 16:56

1866
Baltijā  jauns ausu, kakla, deguna slimību ārstēšanas koncepts

Līdz ar Baltijā pirmās privātklīnikas "Headline" (Rīgā, Kalnciema ielā 98) atklāšanu 1.decembrī tiek ieviests jauns koncepts, kas ir solis mūsdienīgas veselības aprūpes sistēmas virzienā. Novatoriskā klīnikas koncepcija, ietver jaunākās paaudzes augu izcelsmes zāļu izmantošanu un pilnveido Latvijas veselības aprūpes struktūru. Apmēram 80 procenti cilvēku, kas līdz šim tika uzskatīti par stacionāriem slimniekiem, pateicoties mūsdienīgām izmeklēšanas metodēm un jaunākām medicīnas tehnoloģijām, turpmāk varēs ārstēties ambulatori, būtiski samazinot Latvijas veselības aprūpes sistēmas izmaksas.

Jaunajā klīnikā, kurā Latvijas Universitātes medicīnas studenti varēs apgūt slimību diagnostikas un ārstēšanas metodes, pirmās palīdzības terapijai tiks biežāk nekā līdz šim izmantoti augu valsts medikamenti, nodrošinot pacientiem vislielāko iespējamo aizsardzību no blakusefektu ietekmes.  

Dr. Kaspars Peksis, Headline klīnikas vadītājs un LU Medicīnas fakultātes docētājs: „Sabiedrības ieguvumi būs divējādi: pirmkārt, pienesums Latvijas medicīnas izglītības sistēmai, jo jaunajā klīnikā sadarbībā ar Vācijas tirgus līdera fitofarmācijas uzņēmuma Bionorica AG atbalstu, ir izveidots LU mācību centrs. Jaunajā mācību centrā medicīnas studentiem būs iespēja apgūt augu valsts medikamentu izmantošanu ārstēšanā, kā arī gūt pieredzi darbā ar modernu aparatūru un praktiskas iemaņas pacientu aprūpē. Otrkārt, ieguvēji būs arī pacienti. Mūsdienu medicīnas tehnoloģiju iespējas ļauj būtiski samazināt ārstēšanas iestādēs pavadīto laiku. Jaunā klīnika ir aprīkota ar pašu modernāko aparatūru, un šeit vienuviet pieejamas visas nepieciešamās medicīnas tehnoloģijas ausu, kakla un deguna slimību diagnosticēšanai un ārstēšanai. Tādējādi tiks ietaupīts pacienta laiks un samazinātas ārstēšanās izmaksas."