Dzirkstele.lv ARHĪVS

Norēķinās ar viltotu karti

Inita Savicka

2009. gada 13. novembris 16:40

1915
Norēķinās ar viltotu karti

Krāpnieks izvēlas "iepirkties" mazā lauku veikaliņā Lejasciema pagastā
Liels krāpšanas gadījums šonedēļ notika Lejasciema pagasta Sinoles vietējā veikalā "Aibe". Kāds vīrietis, iepērkoties par vairāk nekā 200 latiem, izmantojis viltotu norēķinu karti.

Pārliecināts, ka krāpnieku atradīs Veikala īpašnieks Artūrs Ozoliņš "Dzirkstelei" stāsta, ka ikdienā jau parasti neiztiek bez nelielām zagšanām veikalā, bet ar tik lielu krāpniecības gadījumu saskaras pirmo reizi. A.Ozoliņš stāsta, ka krāpnieks bija atbraucis ar mašīnu, bet to noslēpis tālāk no veikala un līdz veikalam gājis kājām.

Pircējs veicis divus iepirkumus - vienu par 67 latiem, bet otru - par 149 latiem. Kopā par vairāk nekā 200 latiem vīrietis nopircis cigaretes, norēķinājies ar SEB bankas karti un devies prom, bet pēc apmēram 15 minūtēm atskanējis telefona zvans no bankservisa, ka karte ir viltota.

"Labi, ka veikalā ir videonovērošana, līdz ar to ir lielāka iespēja krāpnieku dabūt rokā. Es arī domāju, ka viņu atradīs. Visticamāk, ka viņa automašīnas numuru policija jau zina," saka veikala īpašnieks un piebilst, ka diezin vai krāpnieks ir bijis vietējais iedzīvotājs. Ticamāk, ka atbraucis no citurienes.

A.Ozoliņš norāda, ka banka jau ir ieskaitījusi naudu viņa kontā atpakaļ.

"Bet es nezinu, kas būs ar šo naudu tālāk," saka veikala īpašnieks.

Lūdz atsaukties

Valsts policijas Vidzemes reģiona Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma "Dzirksteli" informē, ka šo trešdien pulksten 17.15 pagaidām nenoskaidrota persona veikalā "Aibe" Sinolē veikusi pirkumu, norēķinoties par to ar maksājumu karti, kura, kā vēlāk izrādījās, bijusi viltota.

Policija par notikušo ir uzsākusi kriminālprocesu un lūdz atsaukties visus, kas var sniegt izmeklēšanā noderīgu informāciju, apskatot pievienotos attēlus. Krāpnieka pazīmes: vīrietis vecumā no 35 līdz 40 gadiem, garums apmēram 1,75 metri, vidējas miesas būves, īsiem melniem matiem. Vīrietis runā latviešu valodā, bet ar krievu akcentu. Bija ģērbies melnās biksēs, tumšā ādas jakā, zem kuras tumšas krāsas džemperis ar baltu ornamenta rakstu uz krūšu daļas.