Dzirkstele.lv ARHĪVS

Taro kārtis dod padomu, nevis pareģo

Diāna Odumiņa

2009. gada 1. novembris 09:00

8427
Taro kārtis dod padomu, nevis pareģo

Olga Stepanova: „Cilvēks vēlas saprast savu dzīvi, pirms uzlabot to."
Viņa izklāj uz galda kabalistiskās Taro kārtis tik maigi un saudzīgi, it kā bite pieskartos ziedlapiņām. Taro kārtis sastāv no 78 kārtīm (arkāniem), no kurām 22 sauc par vecajām un 56 jaunākajām.

„Taro sistēma bāzējas tieši uz vecākajiem arkāniem. Pretstatā čigāni zīlēšanai izmanto tikai 56 kārtis," stāsta Olga Stepanova. Taro kārtis iemiesojot sevī daudzu seno zinātņu sintēzi, tā ir saikne ar zemapziņu, dvēseli, ar Mēness cikliem. Pretstatā astroloģija bāzējas uz Saules enerģiju, mentālajiem līmeņiem. „Taro kārtis ir vērstas uz cilvēka pašizziņu, uz savu uzdevumu noskaidrošanu un jebkuru problēmu atrisināšanu," saka Olga.  

Par arkānu nozīmi

Viņa stāsta, ka katrai kārtij ir savs nosaukums un numurs. Vecāko kārsu struktūra spēj aptvert visu cilvēka individualitāti: pirmo septiņu kāršu simboli liecina par intelektu (mags - griba, priesteriene - zināšanas, imperatore - iniciatīva, imperators - aktivitāte, pāvests - iedvesma, iemīlējusies - izvēle, rati - uzvara); otrās septiņas kārtis raksturo tikumību (tiesa - taisnība, vientuļnieks - dzīves gudrība, laimes rats - veiksme, spēks - tikumības spēks, pakārtais - upurēšanās, nāve - personas pāreja citā stāvoklī, atturība - mērenība); trešās septiņas kārtis raksturo dzīves notikumus (velns - kaislības, tornis - neveiksmes, zvaigzne - cerība, mēness - neveiksmes, saule - labklājība, taisnā tiesa - progress, pasaule - komforts, muļķis - cilvēks).

 

Tādā veidā Taro spēj noskaidrot ne tikai pagātni, tagadni un nākotni, bet parāda arī cilvēka raksturu, brīdina un audzina. Izzināt Taro noslēpumus - nozīmē izzināt pašam sevi un apkārtējo pasauli visā tās daudzveidībā.


Cilvēks meklē savu ceļu

Olga saka, ka ielūkošanās Taro kārtīs ir izteikti sievišķīga nodarbe dvēselei, kas spēj piešķirt dzīvei otro elpu, spēj ikvienā atmodināt ticību veiksmei, mērķiem un panākumiem. „Katra sieviete ir ne tikai trauku mazgātāja, mājsaimniece, ģimenes pavarda sargātāja un iztikas pelnītāja, bet arī brīnišķīga būtne, kurai ir jāatvēl arī laiks tikai un vienīgi sev. Tas ir laiks sevis iekšējai un ārējai sakārtošanai," saka Olga.

Viņa uzskata - senās zinības saistībā ar psiholoģiju un dzīves filozofiju dara brīnumus. Taču ir viens būtisks nosacījums - jāizvairās no diletantisma, palīdzība jāmeklē pie profesionāļiem.

 

Olga saka, ka pie tarologa visbiežāk patiešām nāk sievietes, taču problēmu lokus, ko viņas vēlas aplūkot ar Taro kāršu palīdzību, ir plašāks nekā pirmajā brīdī varētu likties. Sirdi nospiež ne tikai ģimenes lietas, mīlestības peripetijas, finanšu problēmas.

 

„Jā, vislielākās raizes sievietēm ir par naudu, par vīriešiem, bērniem, darbu, par sadzīviskām situācijām. Taču šodienas iezīme ir tāda , ka ikviens cilvēks vēlas saprast savu dzīvi, pirms uzlabot to. Tas jau ir interesanti! Tātad ir vēlme saprast iemeslus, cēloņus. Kad tas ir izprasts, cilvēks pats tālāk nosprauž sev mērķi un ar tarologa palīdzību meklē savu ceļu uz to, domā, kā nenovirzīties sāņus," stāsta Olga.

Viņa uzskata, ka mūsdienās cilvēki ir samērā izglītoti arī senajās zinātnēs, kas padomju gados bija nepelnīti aizmirstas, bet tagad atkal tiek celtas godā.

 

Ja rokas jau nolaižas

Olga saka, ka šodien daudzi cilvēki sakarā ar ekonomisko krīzi izjūt pastāvīgu iekšējo trauksmi. Pie tā noved bezdarbs, neatmaksāti kredīti, parādi, grūta iztikšana.

 

„Depresija šajā laikā daudziem ir dabisks sindroms. Tagad šī problēma ir vairāk redzama uz āru, bet faktiski ar to esam saskārušies vienmēr. Tā ir tā saucamā sajūta, ka rokas jau nolaižas. Te gribas atcerēties pasaku par divām vardītēm, kas bija iekritušas krējumā. Vienai no viņām „rokas nolaidās". Viņa noslīka. Bet otra tik ilgi kustināja visas četras ķepas, kamēr krējumu sakūla sviestā, un bija glābta," uzskata viņa. Jāmeklē izeja no katras konkrētās situācijas, kas rada cilvēkā šo stresu. Vērtīgs padoms palīdzēs mobilizēties un viss izdosies.

 

(Vairāk lasiet 31.oktobra "Dzirkstelē)