Dzirkstele.lv ARHĪVS

"Rudens līdaka" būs daudzpusīgāka

Agita Auziņa

2009. gada 27. oktobris 11:26

834
"Rudens līdaka" būs daudzpusīgāka

Ne tikai spiningos, bet būs arī plaša izklaides programma līdzjutējiem
Sestdien Alūksnes ezerā norisināsies jau par tradīciju kļuvušās spiningošanas sacensības "Rudens līdaka Alūksnes ezerā 2009". Tomēr šoreiz sacensības solās būt daudzpusīgāka, neaprobežojoties vien ar spiningošanas sacensībām, bet piedāvājot arī plašu izklaides programmu gan pašiem makšķerniekiem, gan līdz sabraukušajiem lielākiem un mazākiem līdzjutējiem. Vairāk par pasākumu šeit

"Līdz šim ģimenes locekļi un draugi sacensību dalībniekiem vai nu nebrauca līdzi vai arī atbraucot viņiem nebija ko darīt. Šogad gribam pasākuma programmu piedāvāt daudzpusīgāku, lai ikvienam, kas ieradīsies uz pasākumu būtu ko darīt," stāsta Alūksnes novada pašvaldības aģentūra "Alja" direktors Māris Lietuvietis. Reģistrēšanas pasākumam sāksies jau no sešiem rītā, bet svinīgā atklāšana paredzēta īsi pirms pulksten deviņiem, bet jau 9.00 visi makšķernieki dosies ezerā. Kad makšķernieki būs palaiduši ezerā, aktivitātes sāksies arī krastā palikušajiem līdzjutējiem un atbalstītājiem. Visas dienas garumā paredzētas stafetes jeb pārbaudījumi, piemēram, zābaka mešana, šaušana ar peintbolu mērķī, riņķīšu mešana. Ezerā ielaidīs zivis

Iecerēta arī interesanta izglītojoša lekcija par zivīm, ko vadīs ihtiologs Armands Roze . "Ihtiologs stāstīs par zivju sugām, kas dzīvo Alūksnes ezerā. Būs arī reāli uzskates materiāli, dzīvas zivis, nevis tikai bildes uz papīra. Domāju, ka gan bērniem, gan pieaugušajiem šī varētu būt tiešām interesanta lekcija," stāsta M.Lietuvietis. Pēc informācijas apgūšanas ikvienam būs iespēja ezerā ielaist kādu no zivīm, šādā veidā sniedzot arī savu ieguldījumu zivju resursu atjaunošanā. Pēc aktīvi pavadītās dienas kopīgi tiks gatavota zivju zupa un ceptas pankūkas. Jāpiebilst gan, ka aktivitātes nebūs bez maksas, piedalīties varēs iegādājoties atbalsta karti, kuras cena ir simboliska. Šī naudiņa tiks izmantota tieši zivju resursu papildināšanai.

 

"Aicinām ikvienu piedalīties mūsu sarūpētajās aktivitātēs. Vien jāpiebilst, ka viss notiks ārā, tāpēc jāpadomā par piemērotu apģērbu. Protams, būs arī ugunskurs," saka viņš.

 

Informēs par jaunumiem likumdošanā

Sacensību dalībniekiem pats par sevi saprotams galvenā dienas nodarbošanās būs spiningošana, bet pēcpusdienā, pēc ierašanās krastā un lomu nodošanas izvērtēšanai, tiks piedāvāta informatīva saruna par likumdošanas normām, ko vadīs Valsts Vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes vecākais inspektors Imants Hamanis.

 

"Likumi mūsu valstī mainās ļoti strauji, tāpēc arī sacensību dienā nedaudz pieskarsimies šai tēmai, lai ikviens makšķernieks būtu informēts par jaunāko," saka M.Lietuvietis. Vēlā pēcpusdienā visi gan sacensību dalībnieki, gan līdzjutēji sanāks uz apbalvošanu.