Dzirkstele.lv ARHĪVS

Aicina uz sacensībām Alūksnes ezerā

Mārīte Dzene

2009. gada 26. oktobris 17:58

1490
Aicina uz sacensībām Alūksnes ezerā

Atpūtas kompleksā "Jaunsētas" 31.oktobrī notiks spiningošanas sacensības "Rudens līdaka Alūksnes ezerā 2009". Sacensības sāksies atpūtas kompleksā „Jaunsētas" pulksten 9 un ilgs līdz pulksten 16. Dalībnieku reģistrācija notiks no pulksten 6 līdz 8.30 sacensību norises vietā.

"Balvu fondam ir piesaistīts sponsoru finansējums. Ir gandarījums, ka sacensības atbalsta "Salmo", "Ēsma", "Rapala", kā arī vietējie uzņēmēji - "Jaunsētas", "Pie zvejnieka", "AIM Auto" un "Lāzberģa muižnieks"," stāsta "ALJAs" direktors Māris Lietuvietis.


Viņš norāda, ka uz sacensībām gaida spiningotāji ne tikai no dažādām vietām. Lai piesaistītu vairāk dalībnieku, dalības maksa ir 5 lati. Būs iespēja nopirkt un dāvināt dalībnieka karti draugiem un paziņām. Spiningotājiem vecumā no 16 līdz 65 gadiem, izņemot invalīdus, būs jāuzrāda derīga makšķerēšanas licence Alūksnes ezerā. To var iegādāties aģentūrā "ALJA", degvielas uzpildes stacijā "Virši", SIA "Pie zvejnieka", kā arī sacensību dalībnieku reģistrācijas vietā pirms sacensībām.

 

Sacensību laikā spiningošana, velcēšana no laivas būs atļauta ar vienu spiningu. Zivju ķeršanai aizliegts izmantot cemmerēšanas sistēmas, dzīvās ēsmas, grunts makšķeres, mušiņmakšķeres un pludiņmakšķeres, kā arī savstarpēji mainīties ar makšķerēšanas rīkiem, ēsmām, ņemt vai dot citam zivis. Spiningot un velcēt atļauts tikai sacensībām ierādītajā vietā, laivas drīkst atrasties ne tuvāk par 50 metriem cita no citas. Var izmantot visa veida laivas motorus un elektroniskās papildierīces. Sacensību beigās noķertās zivis nodod svēršanai, bet tās paliek katra dalībnieka īpašumā.

 

Sacensību dalībniekiem ir iespējams pasūtīt laivas. To skaits gan ir ierobežots, tādēļ rezervēt laivas un iegūt sīkāku informāciju par sacensībām iespējams, zvanot organizatoriem pa tālruņiem 26141741, 26477147.

 

"Apbalvos lielākās līdakas ieguvējus. Ja lielāko līdaku svars ir vienāds, uzvar tas, kuram otrā līdaka ir lielāka. Apbalvos trīs lielāko līdaku ieguvējus. Būs arī pārsteiguma balvas, ja tiks noķerta līdaka kopā ar citu zivi vai, piemēram, zandarts," informē M.Lietuvietis.

 

Viņš uzsver, ka šajās sacensībās tiks vērtētas līdakas, sākot no 55 centimetru garuma. Makšķerēšanas noteikumos ir atļauts paturēt līdakas, kas sasniedz 50 centimetrus, bet sacensībās latiņa ir pacelta augstāk.