Dzirkstele.lv ARHĪVS

Iet bojā, visticamāk, paša izraisītā ugunsgrēkā (labots)

Diāna Odumiņa

2009. gada 23. oktobris 13:10

2801
Iet bojā, visticamāk, paša izraisītā ugunsgrēkā (labots)

Gulbenē piektdien pulksten 9.28 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu sakarā ar ugunsgrēku pilsētā, Rīgas ielā. Palīgā sauca apsardzes firmas "Pentano" darbinieki, jo ugunsgrēks ēkā skāra arī sporta preču veikalu "Uni Sports", kas pieslēgts signalizācijai. Ugunsdzēsēji konstatēja, ka degšana sākusies divstāvu mājas augšstāvā, kur arī atrasts vīrieša līķis.

Notikuma vietā "Dzirkstele" noskaidroja, ka, visticamāk, viņš gājis bojā paša izraisītā ugunsgrēkā, neuzmanīgi kurinot krāsni. Mājai ir malkas apkure. Taču nav izslēgta arī smēķēšana gultā. Ugunsgrēka iemeslus skaidro policija.  

Ēkā ir izdegusi piecu kvadrātmetru platība ap apkures sistēmu, visā mājā bija radies liels piedūmojums.

Veikala "Gema" darbiniee pastāstīja, ka pati privātmāja pieder kādam Kokneses iedzīvotājam, telpas veikalam lejas stāvā īrējis uzņēmējs no Madonas, savukārt augšstāvā dzīvojis kāds vīrietis, ar kuru veikala darbiniecēm nācies laiku pa laikam konfliktēt.

 

"Dzirdēju, ka ceturtdienas vakarā viņam bija iedzeršana ar draugiem. No rīta vīrietis laikam bija iekurinājis krāsni un pats aizgājis gulēt. Tad arī notikusi nelaime," stāsta veikala darbiniece.

 

Veikalam sadegusi noliktavas telpa ar visu preci, tur arī iebrukuši griesti. Tirdzniecības zālē preci sabojāja piedūmojums, sodrēji. Ugunsgrēku dzēšot, ar ūdeni pielietas tika ne tikai telpas, bet arī prece.

 

"Daudz preces izskatās nebojāta, taču tad ir jātiek vaļā no piedūmojuma smakas. Glābjam, ko varam saglābt. Labi vismaz, ka ugunsgrēka brīdī lielākā preces daļa atradās tirdzniecības zālē nevis noliktavā," saka veikalniece.

 

Pats veikala īpašnieks, kas bija ieradies notikuma vietā savākt un līdzi aizvest vēl daudzmaz derīgo preci, no sarunas ar "Dzirksteli" izvairījās. Neizdevās noskaidrot, vai veikals un tā prece bija apdrošināta.

 

Veikalā bija darbavieta divām gulbenietēm. Sporta preces šajā tirgotavā galvenokārt interesēja sportiskus Gulbenes novada jauniešus. Nav zināms, kāds būs turpmākais šā veikala liktenis Gulbenē.